Web Analytics

Piteștiul va avea o echipă în Divizia B a Campionatului național de șah pe echipe-seniori

de | 3.10.2020 16:18 | Actualitate

 

Clubul de Șah Noul Regat Pitești va avea o echipă în Divizia B a Campionatului național de șah pe echipe-seniori. Astfel, în perioada 8-11 octombrie 2020, Piteștiul va fi reprezentat la această competiție de anvergură națională de o echipă formată din 6 sportivi (4 seniori și 2 juniori). Toți componenții lotului sunt deținătorii unor distincții, categorii și trofee importante, iar obiectivul lor este promovarea în Divizia A.

Coordonatorul lotului și căpitanul de echipă este Cristache Toculeț, care a declarat: ”Iată că, după ani și ani, a venit momentul ca municipiul nostru să fie reprezentat pe o scenă mare a șahului românesc, Campionatul național pe echipe -Divizia B. Mergem acolo cu dorința de a face o figură frumoasă și, de ce nu, să reușim promovarea, obiectiv care a devenit realizabil în contextul în care am reușit să transferăm la clubul nostru doi șahiști cu rezultate de excepție.

Sunt bucuros pentru că am creat un precedent, iar anul viitor vom avea chiar două echipe care vor juca la divizie. Astfel, arătăm că se poate face performanță și în Pitești, iar generațiile viitoare de șahiști să fie îndrumați și călăuziți să asigure cadrul dezvoltării continue, a organizării și funcționării performante a sistemului de educație șahistă, a aplicării corecte a prevederilor legale, a respectării unor conduite corecte, în vederea obținerii unor deziderate majore cum ar fi: Pitești – un oraș cu o populație sănătoasă și viguroasă; Pitești – un oraș cu o populație cu o educație și o capacitate de comunicare interumană exersată inclusiv prin practicarea sportului minții; Pitești – un oraș de excelență vizibil în lume prin valorile șahiste de excepție”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole