Web Analytics

Piteștiul trece de la Sărbători cu mici, la Festivaluri culinare cu raci

de | 5.08.2018 11:34 | Actualitate

Festivalul Racilor și Fructelor de Mare se apropie de final. Organizat între 2 și 5 august, festivalul este la prima ediție în Pitești. Piața Primăriei, locul de desfășurare, e înțesată încă de joi de curioși. La tarabe, agitație mare. Organizatorii, cei de la Taverna Racilor din București, aprind focul, încing cărbunii, pregătesc cazanele, aduc sosurile gata preparate. Mirosul te atrage de departe. Miroase a pește, a suc de lămâie, a usturoi. La mesele din fața tarabelor cu preparate se așează piteștenii de toate vârstele. Organizatorii au și caserole din plastic pentru cei care vor lua mâncarea la pachet. Judecând după numărul de gurmanzi prezenți, acesta pare să fie un debut promițător pentru organizatorii festivalului. Zeci de oameni au trecut pe la festival pentru a gusta din preparatele culinare, în ciuda prețurilor deloc mici: scoici, midii pane și raci la 30 de lei, tentacule de calamar la 35 de lei, creveți în sos de vin, 30 lei sau hamsii la 20 de lei.

După ce Piața Primăriei a găzduit două evenimente de Street Food (mâncare gătită în rulote special amenajate), Festivalul Racilor și Fructelor de Mare nu aduce doar standuri noi în Pitești, ci și un sistem de achiziționare pe baza de jetoane pentru care trebuie să stai la rând. Piteștiul a trecut, astfel, de la tarabe la care sfârâie micii, la tarabe cu raci si fructe de mare.

 

 

 

Evenimentele lunii august nu se opresc aici. În data de 10 august, începe Festivalul Internațional de Folclor Carpați.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole