Piteștiul trece de la Sărbători cu mici, la Festivaluri culinare cu raci

de | 5.08.2018 11:34 | Actualitate, Home

Festivalul Racilor și Fructelor de Mare se apropie de final. Organizat între 2 și 5 august, festivalul este la prima ediție în Pitești. Piața Primăriei, locul de desfășurare, e înțesată încă de joi de curioși. La tarabe, agitație mare. Organizatorii, cei de la Taverna Racilor din București, aprind focul, încing cărbunii, pregătesc cazanele, aduc sosurile gata preparate. Mirosul te atrage de departe. Miroase a pește, a suc de lămâie, a usturoi. La mesele din fața tarabelor cu preparate se așează piteștenii de toate vârstele. Organizatorii au și caserole din plastic pentru cei care vor lua mâncarea la pachet. Judecând după numărul de gurmanzi prezenți, acesta pare să fie un debut promițător pentru organizatorii festivalului. Zeci de oameni au trecut pe la festival pentru a gusta din preparatele culinare, în ciuda prețurilor deloc mici: scoici, midii pane și raci la 30 de lei, tentacule de calamar la 35 de lei, creveți în sos de vin, 30 lei sau hamsii la 20 de lei.

După ce Piața Primăriei a găzduit două evenimente de Street Food (mâncare gătită în rulote special amenajate), Festivalul Racilor și Fructelor de Mare nu aduce doar standuri noi în Pitești, ci și un sistem de achiziționare pe baza de jetoane pentru care trebuie să stai la rând. Piteștiul a trecut, astfel, de la tarabe la care sfârâie micii, la tarabe cu raci si fructe de mare.

 

 

 

Evenimentele lunii august nu se opresc aici. În data de 10 august, începe Festivalul Internațional de Folclor Carpați.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...