Web Analytics

Pitești: Zavaidoc 2023, a XVI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche

de | 22.11.2023 16:21 | Actualitate, Cultură, Home

Iubitorii muzicii lăutărești se vor bucura, în cele două seri ale ultimului sfârșit de săptămână din noiembrie, de noi talente ale genului, dar și de recitalurile extraordinare ale artiștilor consacrați ce vor participa la ediția a XVI-a a Festivalului de Muzică Lăutărească Veche ”Zavaidoc” 2023.

Sâmbătă, 25 noiembrie, și duminică, 26 noiembrie, începând cu ora 18:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești vor cânta, pe lângă participanții la concurs, muzicieni și artiști de renume, precum: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu, Maria Buză și George Pătrașcu, Brăduța și Ninel Stângaciu, Mirela Năsturică și Constantin Gaciu, acompaniamentul fiind asigurat de Taraful ”Marin Alexandru”.

Aspiranții la premiile și trofeele festivalului încă se pot înscrie, până mâine, 23 noiembrie 2023, inclusiv. Regulamentul și fișa de înscriere se pot descărca de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Pentru informații suplimentare, puteți suna la nr. de telefon al Centrului Cultural Pitești – 0248/219 976.

Citește și Incendii violente în localitățile Pietroșani și Sălătrucu

Preselecția va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 10:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești. Juriul va fi format din personalități avizate în domeniul muzical: Adrian Grigoraș, dirijorul Orchestrei de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, istoricul și scriitorul Sevastian Tudor, etnomuzicologul Gheorghița Nicolae, interpreta de folclor și realizatoarea radio Polina Gheorghe, profesorul de canto popular și interpretul de folclor Valentin Grigorescu (directorul artistic al Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC).

Biletele la evenimentul organizat de Primăria Municipiului Pitești și de Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, sunt puse în vânzare de luni, 6 noiembrie, la sediul Centrului Cultural Pitești – imobilul Casa Cărții, Strada Calea Craiovei, nr. 2 – și online, pe platforma www.bilete.ro. Prețul biletului este de 50 de lei pentru fiecare seară de spectacol.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *