Web Analytics
scris sâmbătă, 23.09.2023

Pitești. Vreți să vedeți „Gaițele”? Poftiți la teatru!

Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești ne invită duminică, 24 septembrie, de la ora 19, să vedem „Gaițele”, de Alexandru Kirițescu, în regia lui Matei Varodi, o comedie spumoasă despre moravurile burgheziei.

Pitești. Vreți să vedeți „Gaițele”? Poftiți la teatru!

Citeşte şi: Pitești. Sfânta Icoană a Maicii Domnului „Paramythia” sosește și la Biserica Mavrodolu

În distribuție: Ana-Mirela Popescu, Cornelia Niculescu, Lia Deaconu, Ioana Podăreanu, Ramona Olteanu, Nina Adriana Drugulescu, Tudorița Mateescu Popescu, Daniela Marinache, Dan Andrei, Robert Tudor, Adrian Duţă.

De ce Gaițele? Astăzi? Un text savuros al unei lumi de acum 90 de ani, suprapus unei povești triste, mai poate fi interesant? Ei bine, da, pentru că mesajul lui profund va deveni supratema spectacolului nostru: iubirea care ucide. Această pasiune se manifestă în forme sensibile, dar și grotești într-o familie care devine emblematică pentru o societate scindată între candoare și ură, unde dialogul nu-și mai găsește rostul! Parcă seamănă cu ceva ce știm și trăim. M-aș bucura dacă efortul minunaților mei colegi va ajunge la sufletul spectatorului”, este mesajul regizorului Matei Varodi, preluat pe Facebook de teatrul din Pitești.

Vă reamintim: cu o zi înainte, adică sâmbătă,23 septembrie, de la ora 19, la Sala Studio „Liviu Ciulei” a aceluiaşi Teatru „Al. Davila” din Piteşti, se joacă spectacolul „Volpone”, de Ben Jonson, în regia Bogdan Cioabă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *