Web Analytics
scris marți, 27.12.2022

Pitești. Urgențele Spitalului Județean, luate cu asalt în zilele de Crăciun!

Sărbătorile au adus, cum era de așteptat, în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești numeroși pacienți, din cauza exceselor alimentare sau a alcoolului. Zeci de pacienţi au apelat la 112 și din cauza problemelor cardiace și respiratorii.

Pitești. Urgențele Spitalului Județean, luate cu asalt în zilele de Crăciun!

Citește și: 100.000 lei amenzi de sărbători de la Poliția Rutieră Argeș

Timp de patru zile, 23-26 decembrie, 707 pacienţi s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia, 148 au rămas internați. Din totalul celor care au primit îngrijiri medicale la UPU, în perioada 23-26 decembrie, au fost peste 60 de cazuri de excese alimentare și de alcool. Din numărul total de prezentări, 245 de persoane au fost aduse la UPU cu ambulanțele serviciului județean, 39 cu echipaje SMURD și 5 cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. De notat că 59 dintre pacienții care au ajuns la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, după cum ne informează Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital enumerăm: accidente vasculare cerebrale- 10 cazuri; afecțiuni respiratorii – 50; afecțiuni cardiace – 62; afecțiuni digestive – 45; afecțiuni oftalmologice – 32; afecțiuni ORL- 7; colici renale – 19; alergii – 8; etilism – 20; comă – 3. De asemenea, au ajuns în UPU și patru victime ale accidentelor rutiere, 10 victime din agresiuni, două intoxicate, cinci persoane cu arsuri, trei mușcate de câini și una mușcată de pisică. Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale, potrivit informațiilor Cristinei Cazacu.

Pentru că perioada sărbătorilor continuă, medicii recomandă să fim ponderați în privința consumului alimentar și de băuturi alcoolice. Precizăm că SJU Pitești este singura unitate de urgență din județ care asigură asistență medicală nonstop.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *