Web Analytics

Pitești: Termo Calor Confort SA solicită plata facturilor la timp

de | 11.01.2022 18:19 | Actualitate

Termo Calor Confort SA anunță că toți utilizatorii serviciilor de utilități publice pentru energie termică, încălzire și apă caldă de consum, persoane fizice sau juridice, au obligația să achite facturile reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în termenul de scadență de 15 zile de la data emiterii facturilor, potrivit legislației în vigoare, data emiterii facturii este menționată pe factură.

Termenul de scadență privind plata facturii se ia în calcul începând cu data emiterii facturii. Conform art. 42, alin.(10), litera b) din Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilități publice, în cazul neachitării obligațiilor de plată datorate, se vor aplica dispozițiile legale în vigoare privind promovarea acțiunii în instanță, cu cheltuieli de judecată și executare.

De asemenea, aceeași societate informează că în situația demarării executării silite împotriva restanțierilor, aceștia sunt obligați la plata sumei de 131,40 lei pentru fiecare factură, titlu executoriu, sumă ce reprezintă taxă + tarif înscriere în RNPM conform reglementărilor în vigoare la care se adaugă taxele judiciare și cheltuielile de executare silită.

În prezent s-a procedat la punerea în executare, încuviințarea executării silite, a facturilor care constituie titlu executoriu pentru un număr de  3.200 de clienți.

Primăria Municipiului Pitești a asigurat plata subvenției la energia termică asigurând diferența dintre prețul de producere și prețul de vânzare către populație în conformitate cu prevederile legale.

Citește și Amenzi în Argeș ca urmare a purtării necorespunzătoare sau nepurtării măștii de protecție

Având în vedere creșeterea prețului la gaze naturale și energie electrică, prețul energiei termice a crescut la nivel național, realizându-se diferențe de la un oraș la altul. Având în vedere aceste considerente, precum și faptul că TERMO CALOR CONFORT S.A., are de plată facturi către furnizorii principali de gaze, în avans, energie electrică și apă, se transmite celor care înregistrează restanțe către TERMO CALOR CONFORT S.A., să întreprindă DE URGENȚĂ toate demersurile necesare pentru achitarea sumelor datorate. 

Neplata la timp a contravalorii energiei termice consumate, generează datorii la furnizorul de gaz, ROMGAZ, acesta putând sista oricând furnizarea gazelor naturale către societatea noastră ceea ce ar conduce la oprirea furnizării energiei termice către populația Municipiului Pitești.  

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii