Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

Pitești. Târg de carte pentru copii, în fața Bibliotecii

Un eveniment cultural de tradiție continuă la Pitești. Joi, 13 iunie, pe platoul din fața Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș s-a deschis Târgul de Carte „JuniorFest”, aflat la ediția a IV-a. Sute de cărți pentru copii, dar și pentru adulți își așteaptă cititorii la standurile din corturi până duminică,16 iunie.

Pitești. Târg de carte pentru copii, în fața Bibliotecii

Citește și: O importantă lecție de istorie se vede la Cinema „București”

Potrivit Biroului de presă al CJ Argeș, evenimentul a fost deschis cu lansarea cărții „Povești cu tâlc”, scrisă de Maria Muscalu, cea mai tânără scriitoare din România.

Maria Muscalu are 10 ani și este elevă în clasa a III-a la Școala “Mihai Eminescu” din Pitești. Este pasionată de lectură, în mod special de povești și nuvele.

Mă bucură că avem printre noi cititori cu vârste atât de fragede care reprezintă viitorul. Consiliul Județean Argeș conștientizează rolul și importanța culturii și, în acest sens, investește mult în ceea ce înseamnă infrastructura culturală. Și nu sunt doar declarații, ci proiecte concrete, mă refer aici la investițiile în reabilitarea unor monumente și clădiri importante, este vorba de Muzeul Județean Argeș, Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, Cetatea Poenari, Teatrul de Copii “Așchiuță” și va urma, cu siguranță, și Biblioteca Județeană Argeș.

Citește și: La prima lui vizită la Piteşti, Cuza a primit cadou un tablou

Vă doresc mult succes în activitate și, dragi copii, să vă bucurați de cărțile aduse de cele 10 edituri prezente aici, cărora le mulțumesc, și de toate activitățile pe care biblioteca le organizează pe perioada verii și nu numai” – a spus Roxana Stoenescu, director executiv al Direcției Cultură, Turism și Tineret, din cadrul Consiliului Județean Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită