Web Analytics

Pitești: Societate sancționată pentru nereguli privind organizarea pazei

de | 20.05.2020 18:45 | Actualitate

 

În ziua de 19 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au efectuat o verificare privind respectarea condiţiilor legale în domeniul pazei bunurilor, la două societăți comerciale de pe raza de compentenţă, pentru verificarea modului de organizare a pazei și pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, conform prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 301/2012.

În urma verificărilor la una dintre societăți au fost constatate deficienţe privind organizarea dispozitivului de pază și conformitatea funcționării sistemului de supraveghere video.

Ca urmare a deficiențelor au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei, conform H.G. 301/2012, fiind acordat un nou termen pentru remedierea deficienţelor.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnului general și particular. La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Având în vedere contextul specific perioadei de alertă, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți cu privire la măsurile preventive, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru evitarea eventualei transmiteri a coronavirusului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii