Web Analytics

Pitești: Societate de pază sancționată privind paza obiectivelor și bunurilor

de | 8.06.2021 19:59 | Actualitate

În ziua de 7 iunie a.c., polițiștii compartimentului sisteme de securitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare a pazei la operatorii de valori monetare, cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Verificările au vizat şi activitatea desfășurată de furnizorii de servicii de securitate private, iar toate activitățile desfășurate au avut în vedere și contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la unul dintre obiective, aflat la reverificare, constând în lipsa planului de pază. În urma celor constatate, societatea a fost sancționată cu 5.000 de lei, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor.

De asemenea, a fost luată măsura sancționării furnizorului de servicii de securitate private, ca urmare a desfășurării de activități specifice fără un plan de pază avizat de organele de poliție, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 333/2003.

 

Citește și Situația epidemiologică din județul Argeș-Covid-19

 

La toate obiectivele la care au fost stabilite termene pentru remedierea deficiențelor. Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă, a fost verificat şi modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, nefiind constatate alte nereguli.

De asemenea, la toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Având în vedere contextul epidemiologic, reprezentanții societăților verificate de polițiști au fost instruiți şi cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru diminuarea riscului de transmitere a afecțiunii medicale.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii