Web Analytics
scris marți, 18.06.2024

Pitești: Se modifică graficul de colectare a deşeurilor reciclabile

Începând cu luna iulie, graficul de colectare a deşeurilor reciclabile, în Pitești, din toate cartierele, se va modifica: deșeurile reciclabile se vor colecta pe fracții şi va fi introdusă în graficul lunar şi fracţia de deşeuri biodegradabile/vegetale.

Pitești: Se modifică graficul de colectare a deşeurilor reciclabile

Graficul de colectare va fi următorul, pentru toţi abonaţii casnici din municipiul Piteşti: • în prima săptămână din lună, se colectează deşeurile din HÂRTIE – CARTON; • în a doua săptămână din lună, se colectează deşeurile din PLASTIC – METAL; • în a treia săptămână din lună, se colectează deşeurile din STICLĂ; • în a patra săptămână din lună, se colectează deşeurile BIODEGRADABILE – VEGETALE; • în a cincea săptămână din lună (când este cazul), se colectează deşeurile din PLASTIC – METAL. Zilele de colectare a deşeurilor reciclabile, din punct de vedere al organizării pe străzi, rămân neschimbate.

Citește și: Când vor fi alegerile prezidențiale? „Miercuri, analizăm”

Din categoria deşeurilor biodegradabile fac parte: frunze, crengi mărunţite, flori, resturi de fructe şi legume proaspete sau gătite, resturi de pâine şi cereale, zaţ de cafea sau resturi de ceai, coji de ouă, coji de nucă etc. Deșeurile biodegradabile/vegetale mărunte, precum iarba, frunzele, resturile rezultate din tunderea gardului viu vor fi depozitate în saci, iar crengile vor fi legate în snopi și tăiate la dimensiuni de 1-1,5 m ( în limita a cinci saci de 120 litri/lună). Graficul de colectare a deşeurilor reziduale nu suferă modificări.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită