Web Analytics
scris luni, 27.02.2023

Pitești. Școala „Tudor Mușatescu”, la ceas aniversar. Eveniment la Filarmonică

Filarmonica din Piteşti găzduieşte luni, 27 februarie, un important eveniment cultural intitulat „Zilele Şcolii Gimnaziale Tudor Muşatescu din Piteşti”, în contextul sărbătoririi, la 22 februarie, a 120 de ani de la naşterea dramaturgului muscelean Tudor Muşatescu, patronul spiritual al şcolii.

Pitești. Școala „Tudor Mușatescu”, la ceas aniversar. Eveniment la Filarmonică

Citește și: Povestiri despre Piteştiul vechi

În deschidere, directorul unităţii, prof. Daniel Stemate, prezintă viziunea şcolii şi evoluţia acesteia în cei 44 de ani de existenţă în reţeaua şcolară a judeţului Argeş. Fiecare clasă, sub îndrumarea cadrelor didactice, va prezenta un mic program artistic fie sub formă de scenetă sau monolog dramatic, fie sub formă de dans sau interpretare vocală.

Prof. dr. Elena Delia Bontacchio, cea care ne-a furnizat informațiile, a vorbit foarte frumos despre această unitate de învățământ în care-și desfășoară activitatea, despre dascălii și elevii ei.

Citește și: Program Beethoven și Brahms la Filarmonica Pitești

Proverbul conform căruia esenţele tari se ţin în recipiente mici şi-a demonstrat, în timp, valabilitatea. Această şcoală, situată în cartierul Războieni al municipiului Piteşti, dispune de optsprezece săli primitoare de clasă, o sală de sport izolată fonic, o bibliotecă îngrijită, un laborator de informatică dotat şi un cabinet medical echipat corespunzător pentru a putea oferi un ajutor medical de urgenţă.

Cu intrarea orientată, parcă prin voia destinului, spre răsărit, această şcoală mică prin comparaţie cu altele din reşedinţa de judeţ a adus lumină în minţile elevilor săi, atât pe timpuri sumbre, lipsite de libertate, cât şi pe vremuri în care oamenii au învăţat să trăiască liberi. Dascălii acestei şcoli și-au încurajat permanent discipolii să creadă în propriile puteri şi să nu contenească în a creşte moral şi intelectual.

Într-un asemenea ambient, mulţi dintre elevii acestui lăcaş de cultură s-au remarcat, prin rezultatele obţinute, la olimpiade şcolare şi la concursuri şcolare şi extraşcolare. Însă ceea ce face din profesor un adevărat maestru este tocmai putinţa acestuia de a-l forma pe elev să lupte cu răul din societate, să participe activ la viaţa socială, să-şi respecte istoria, familia şi prietenii, să se informeze prin lectură de calitate, pentru a combate manipularea prin teorii false, fiindcă „Fără şcoală, să nu aştepte nimeni nici părinţi buni, nici fii buni şi, prin urmare, nici stat bine organizat şi bine cârmuit şi păstorit„, după cum aprecia Ion Heliade Rădulescu” – a spus prof. Elena Delia Bontacchio.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită