Web Analytics
scris joi, 04.07.2019

Pitești: Un pompier aflat în timpul liber a intervenit la un incendiu izbucnit la un autoturism

 

Pitești: Un pompier aflat în timpul liber a intervenit la un incendiu izbucnit la un autoturism

Prezența de spirit a unui pompier cu experiență a limitat efectele unui incendiu izbucnit la un autoturism. S-a întâmplat ieri, în cartierul Prundu din Pitești. Un autoturism, condus de un bărbat, ce se afla în mers pe bulevardul Petrochimiștilor, a luat foc în dreptul unei biserici.

Imediat, șoferul a tras pe dreapta și incendiul a fost anunțat la 112. Până la sosirea echipajelor specializate, mai mulți martori au sărit să îi dea o mână de ajutor șoferului și au încercat să intervină cu stingătoarele din autoturismele lor.

Din fericire, în zonă s-a aflat și plutonierul adjutant șef Berbecaru Ionel, șef gardă de intervenție la Detașamentul de Pompieri Pitești, care era în timpul liber. Acesta a acționat atât cu stingătorul din autoturismul său, dar, experiența și prezența de spirit l-au făcut să se adapteze condițiilor și să meargă în biserica din apropiere, unde știa că va găsi stingătoare cu o capacitate mai mare pe care să le folosească eficient pentru stingerea incendiului produs de un scurtcircuit electric.

A reușit, astfel, să potolească focul, încă din faza incipientă și să limiteze efectele distructive ale acestuia. Au ars numai cablurile electrice și elementele combustibile ale compartimentului motor, fiind salvat restul autoturismului.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...