Web Analytics
scris vineri, 23.08.2024

Pitești. Podul peste pârâul Bascov, finalizat cu 9 luni mai devreme! „PORR Construct a lucrat impecabil”

Consemnăm vineri, 23 august 2024, o realizare notabilă pentru municipiul Pitești. Podul peste pârâul Bascov de pe strada Depozitelor a fost finalizat și dat în folosință, cu nouă luni mai devreme decât era prevăzut în contractul de execuție!

Pitești. Podul peste pârâul Bascov, finalizat cu 9 luni mai devreme! „PORR Construct a lucrat impecabil”

Citește și: Pitești. Centrul de încasare a taxelor din sediul Judecătoriei își reia activitatea

La ora 9:51 a dimineții de vineri, 23 august, după ce primarul Cristian Gentea a tăiat panglica de inaugurare, podul a fost traversat de primul autoturism.

Extrem de serios, partenerul nostru PORR Construct a lucrat impecabil și iată că, nu în mai 2025, ci în 23 august 2024, avem recepția unui segment important al infrastructurii rutiere din zona de nord a Piteștiului!

Le transmit felicitările administrației municipale pentru exemplul dat constructorilor din România!

Podul este realizat din grinzi de beton prefabricat, are o deschidere de 40 de metri și o lungime totală de 56,80 de metri, două benzi pentru circulația auto (7,8 metri pe sens) și trotuare” – a explicat edilul Piteștiului, un om al științelor exacte, fizician.

De altfel, Cristian Gentea era vineri dimineață foarte mulțumit de faptul că PORR Construct – care face și segmentul de autostradă Tigveni – Curtea de Argeș – s-a ținut de cuvânt și exact când a promis – pe 23 august 2024 – a predat podul „la cheie”, cum se spune.

De notat că din echipa care a finalizat acest pod foarte important pentru traficul rutier au făcut parte și 11 indieni, adică un inginer și zece muncitori. Tuturor edilul le-a mulțumit.

Să mai adăugăm că finanțarea a fost obținută de la Ministerul Dezvoltării prin Programul de Investiții „Anghel Saligny”! „Mulțumiri secretarului de stat Vlad Ștefan Niculae, dar și deputatului Nicolae Georgescu pentru sprijin!” – a mai spus Cristian Gentea.

Durata de exploatare a podului, conform standardului Eurocode (standard actual), va fi de 100 de ani!

Citește și: Accident în Argeș, lângă șantierul autostrăzii spre Sibiu. Un bărbat a ajuns sub o autoutilitară

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...