Web Analytics

Pitești. Peste 700 de oameni au ajuns la Urgențe în perioada sărbătorilor pascale

de | 18.04.2023 12:37 | Actualitate, Home

Așa cum se anticipa, în perioada sărbătorilor pascale, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Pitești (SJUP) au ajuns mulți oameni, din cauza exceselor alimentare sau de alcool. De asemenea, sute de pacienţi au apelat la 112 din cauza traumatismelor, problemelor cardiace și repiratorii.

Citește și: Opt copii s-au născut de Paște la Spitalul Județean Argeș. Șapte băieți și o fetiță!

În cele patru zile, în Vinerea Mare, Sâmbăta Mare, prima și a doua zi de Paște, 709 pacienţi s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia, 158 au rămas internați. Din totalul celor care au primit îngrijiri medicale la UPU, în perioada 14-17 aprilie, au fost peste 70 de cazuri de excese alimentare și de alcool.

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital, în zile de sărbătoare, amintim: accidente vasculare cerebrale – 11 cazuri; afecțiuni respiratorii – 42; afecțiuni cardiace – 64; hemoragii digestive superioare – 4, pancreatită – 4, colică renală – 22; alergii – 7; comă – 4, traumatisme – 114. De asemenea, au ajuns în UPU și patru victime ale accidentelor rutiere, șapte victime ale agresiunilor, două persoane intoxicate, cinci cu arsuri, o persoană mușcată de pisică și două de câini.

Din numărul total de prezentări, 236 de persoane au fost aduse la UPU cu ambulanțele SAJ, 36 cu echipaje SMURD și 4 cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. Precizăm că 59 dintre pacienții care au ajuns la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate în cadrul SJU Pitești” – după cum ne-a comunicat Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al unității medicale.

Au apelat însă la UPU și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale (atac de panică, dop de cerum, dermatită).

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *