Web Analytics

Pitești. Peste 300 de pacienți în două zile la Urgențele Spitalului Județean!

de | 21.12.2022 13:22 | Actualitate, Home

În primele două zile ale acestei săptămâni, 19-20 decembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești au apelat 328 de persoane.

Citește și: Accidentul i-a fost fatal. A murit, la 20 de ani, la spitalul din Piteşti!

Dintre acestea, 101 au fost aduse la UPU cu ambulanțele Serviciului Județean de resort, 16 cu echipaje SMURD și trei cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. În cazul a 86 dintre bolnavi a fost necesară internarea – după cum ne informează Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al unității medicale.

34 dintre pacienții care au ajuns luni și marți la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament la Spitalul Județean.

Iată și unele urgențe acuzate de bolnavii veniți la spital: accidente vasculare cerebrale – 12 cazuri; afecțiuni respiratorii – 3; afecțiuni cardiace – 10; afecțiuni digestive – 14; afecțiuni oftalmologice -16; afecțiuni ORL- 8; colici renale – 8; alergii – 1; etilism – 8; comă – 1. De asemenea, au ajuns în UPU și două victime ale accidentelor rutiere, cinci victime ale unor agresiuni, șase persoane cu arsuri și trei mușcate de câini.

Recomandări de sărbători

În perioada sărbătorilor, medicii recomandă să fim ponderați în privința consumului alimentar și de băuturi alcoolice. O atenţie sporită trebuie să aibă în mod special persoanele care au ţinut post. Este recomandat ca trecerea de la meniul de post, mult mai restrictiv, la o alimentaţie bogată în proteine să se facă treptat, pentru a nu apărea dezechilibre în organism și inevitabilele dureri abdominale, stări de greață și vărsături.

SJU Pitești este singura unitate de urgență din județ care asigură asistență medicală non-stop, unde, de multe ori, pe lângă urgențele majore și cele minore, se prezintă și persoane care ar trebui să se adreseze medicilor de familie, fără a mai îngreuna, astfel, desfășurarea activității medicale în UPU. Le reamintim pacienților că timpii de așteptare variază în funcție de gravitatea cazurilor.

44

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *