Web Analytics
scris duminică, 01.10.2023

Piteşti. La târgul de vechituri, reviste de acum o sută de ani se vând cu 30-50 lei

Târgul de vechituri deschis sâmbăta şi duminica în pasajul pietonal din faţa sediului Filarmonicii din Piteşti îi atrage pe unii trecătorii pasionaţi de obiectele atinse de… patina vremii: argintărie (inele, brăţări, tacâmuri), ceasuri, aparate de radio, timbre, monede, cuţite, brichete, cărţi poştale vechi, casete audio şi video, discuri pentru pick-up, cărţi, albume foto şi aşa mai departe.

Piteşti. La târgul de vechituri, reviste de acum o sută de ani se vând cu 30-50 lei

Citeşte şi: Accident în Argeş. O maşină a ajuns cu roţile în sus, iar o femeie – la spital

Sâmbătă, 30 noiembrie, pe la amiază, un negustor piteştean îşi etala pe tarabă o marfă rară. O adevărată colecţie de gazete şi reviste de pe vremuri, în stare destul de bună.

Am frunzărit şi eu, de exemplu, „Revista Fundaţiilor Regale„, din 7 iulie 1945 (revistă lunară de literatură, artă şi cultură generală; conducerea: Dimitrie Gusti, E. Racoviţă, C. Rădulescu-Motru, Mihail Sadoveanu, Al. Tzigara-Samurcaş, Octavian Neamţu; redactor-şef, Camil Petrescu). „Piesă”, nu glumă! Omul cerea pe ea 30 de lei.

Pe tarabă, la vânzare, mai avea „Noua Revistă Română” (politică, literatură, ştiinţă şi artă), din 1 aprilie 1900, „Sănătatea şi viaţa fericită” (revistă ilustrată de medicină populară şi de articole instructive şi distractive pentru familii), din 1-15 februarie 1916, „România Medicală” (revistă ştiinţifică şi de practică medicală), „Ilustraţiunea Română„, „Crucea” şi „Gândirea” (pe aceasta din urmă, din luna mai 1943, despre care ne spunea că era editată de legionari, omul o vindea cu 50 de lei).

Alături de aceste reviste, negustorul mai avea la vânzare şi plăci de gramofon! Rarisime!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *