Web Analytics

Piteşti, de 50 de ani, Oraşul lalelelor. Piteştenii şi turiştii s-au bucurat de primăvară la Simfonia Lalelelor

de | 26.04.2023 15:47 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Trei zile de distracție la Pitești, cu paradă, concerte, târg de flori, expoziții și ateliere de creație, cu alte cuvinte, activități pentru toată familia. Vineri, 21 aprilie, a fost prima zi a celei de-a 46-a ediții a Simfoniei Lalelelor, ediție care a sărbătorit și 50 de ani de la înflorirea primelor lalele plantate în Pitești.

La ședința festivă de la Filarmonica Pitești, primarul Cristian Gentea a oferit plachete și daruri invitaților. Au onorat cu prezența reprezentanții administrației locale și județene, ambasadori, primari, delegații din țară și din alte țări. A urmat mult-așteptata „Parada florilor”. Au defilat, din Piața „Vasile Milea” până în Piața Primăriei, mămici cu bebeluși în cărucioare, elevi și liceeni de la unitățile de învățământ din Pitești, îmbrăcați în costume populare sau purtând cochete podoabe cu flori. Au fost înălțate baloane și oamenii s-au îndreptat spre Parcul „Lunca Argeșului”, decorat cu mii de lalele de toate culorile, unde a fost centrul distracției tot weekrnd-ul. Autobuze Publitrans au pornit de la Teatrul „Alexandru Davila” spre parc, iar cursele au fost gratuite.

Citește și Peste 25000 de vizitatori în cea de-a doua zi a festivalului “Simfonia Lalelelor”

Peste 25.000 de vizitatori și lalele în dar

Vizitatorii au avut ce să vadă în parc: tradiționalul târg de flori, mini-grădini amenajate de copiii școlilor din Pitești, ornamente uriașe cu flori, pavilion expozițional, zone amenajate pentru fotografii, zonă de picnic, cu hamace și mese, ateliere de creație floristică, festivalul ArtFusion, prezent pentru prima oară în Pitești etc. Bogat în spectacole a fost și programul artistic din zona scenei. Pentru copii au fost, de asemenea, pregătite o mulțime de atracții: baloane, picturi pe față, magicieni, ateliere de creație, animatori, Aventura parc, tobogane gonflabile etc. Din loc în loc au fost prezenți și voluntari, care au oferit sprijin celor prezenți prin informațiile oferite.

Peste 25.000 de vizitatori în cea de-a doua zi a festivalului, sâmbătă, 22 aprilie. În timpul după-amiezii, pe scena din „Lunca Argeșului” au urcat tineri de la Palatul Copiilor și de la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, care au încântat publicul cu diferite stiluri muzicale. Spectacol a oferit și Teatrul „Alexandru Davila”, prin secția de păpuși „Așchiuță”. Seara, recitalul lui Vescan și concertul lui Ștefan Bănică Junior au dezlănțuit publicul. Atmosfera a fost întreținută de Dan Negru, iar sute de oameni au dansat și au cântat în „Lunca Argeșului”.
Duminică, 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, municipalitatea a continuat tradiția și a oferit mii de lalele în dar. În total, 15.000 de lalele cu bulbi au fost oferite vizitatorilor din parcul „Lunca Argeșului”. Ziua a continuat cu spectacole de muzică populară, spectacol de dans și muzică grecească tradițională, oferit de Comunitatea elenă din Pitești, și spectacol de muzică și dans, oferit de Centrul Cultural Pitești.

Citește și Mini-grădini amenajate de elevi piteșteni, la „Simfonia Lalelelor”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii