Pitești: Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar penal de violență în familie

de | 16.11.2021 17:07 | Actualitate, Home

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare, conform art. 206 din Codul Penal, violență în familie sub aspectul lovirilor sau altor violențe, conform art. 199 raportat la art. 193 din Codul Penal, precum și încălcarea ordinului de protecție, conform art. 47 din Legea 217/2003R.

Din cercetări s-a stabilit că în după-amiaza zilei de 3 octombrie a.c., în jurul orei 17:00, pe fondul consumului de alcool și al discuțiilor în contradictoriu, un bărbat de 60 de ani, din Pitești, și-ar fi agresat fizic soția, lovind-o cu pumnii, și i-ar fi adresat amenințări cu moartea.

În urma intervenției polițiștilor, cu ocazia completării formularului privind evaluarea situației de risc, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, prin care a fost dispusă evacuarea bărbatului din locuință, precum și obligația de a păstra o distanță minimă de 100 de metri față de soția sa și de fiica acestora.

 

Citește și Argeș: Exercițiu internațional pentru a testa colaborarea forțelor de intervenție în cazul producerii unor dezastre

 

Inițial, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie sub aspectul lovirilor sau altor violențe, și amenințare.

În aceeași noapte, în jurul orei 23:00, polițiștii l-au identificat din nou pe bărbat la adresa în cauză, încălcând obligațiile stabilite prin ordinul de protecție provizoriu emis anterior. Acesta a fost condus la sediul poliției, iar în cauză a fost întocmit un nou dosar, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea ordinului de protecție.

Cele două cauze penale au fost reunite, iar în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2021, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea acestuia sub măsura preventivă a controlului judiciar. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

A început numărătoarea inversă pentru festivalul rock de la Corbeni
A început numărătoarea inversă pentru festivalul rock de la Corbeni

Mai sunt doar câteva zile până la Poienari Archangels Fest. Astfel că, între 20-22 mai, iubitorii de rock și de motoare sunt așteptați la Corbeni, acolo unde festivalul e gata să transforme Valea Argeșului în Valea Rock-ului printr-un concert cu invitați de seamă.  ...

ITM Argeș amendează patronii care nu dau liber de sărbători
ITM Argeș amendează patronii care nu dau liber de sărbători

Potrivit prevederilor Codului Muncii, de regulă, în zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepţia salariaţilor care lucrează în unităţile sanitare şi cele de alimentaţie publică, precum şi în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă...

Locul 2 la Campionatul Național de Slalom Paralel, pentru Mihai Pelmuș
Locul 2 la Campionatul Național de Slalom Paralel, pentru Mihai Pelmuș

Sâmbătă 14 mai 2022, la Sibiu s-a desfășurat prima etapă din Campionatul Național de Slalom Paralel. Clubul muscelean RB Racing a fost reprezentat de sportivii Juniori Teodora Merlă, Ștefan Udrea și Mihai Pelmuș. „După peripeția de vineri, când la antrenamente Ștefan...


Loading RSS Feed