Web Analytics

Pitești: Abateri de la lege la obiective de pază

de | 14.12.2022 18:30 | Actualitate, Home

Poliţiştii din cadrul compartimentelor Sisteme de pază din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici și verificarea legalității funcționării furnizorilor de servicii de securitate private, verificând activitatea a 10 obiective de diverse categorii.

Cu ocazia verificărilor, au fost constatate abateri la două obiective, după cum urmează:

-polițiștii compartimentului specializat din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au constatat, cu ocazia reverificării unui obiectiv aparținând unui agent economic cu actvitate de tip industrial, că nu a fost respectat termenul de remediere a deficiențelor constatate la un control anterior, respectiv actualizarea planului de pază în urma schimbării societății furnizoare de servicii specifice, și actualizarea analizei de risc la securitatea fizică.

De asemenea, societatea furnizoare de servicii își desfășura activitatea fără a avea la bază un plan de pază avizat. Ca urmare a deficențelor, au fost sancționați reprezentantul agentului economic, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform HG 301/2012 (normele de aplicare ale Legii 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor), precum și reprezentantul firmei de pază, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor.

Citește și Domnești: Deși era arestat la domiciliu, a furat mai mulți bani de la o societate comercială

-polițiștii compartimentului specializat din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au constatat, cu ocazia verificării unui agent economic cu suprafața comercială de peste 500 mp, că aceasta nu era încadrată corespunzător de către evaluatorul de risc (respectiv încadrată în categoria ”unități fără cerințe minimale”, nerespectând grila de evaluare a nivelului de risc). De asemenea, agenții de pază din interiorul magazinului nu purtau echipament specific. Totodată, a fost verificat și sistemul de supraveghere video, stabilindu-se că acesta asigură stocarea imaginilor pentru o perioadă mai mare decât limita de 20 de zile. Ca urmare a deficiențelor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 200 de lei, agenților de pază, totodată fiind stabilit termen pentru refacerea analizei de risc.

La toate unitățile verificate de polițiști, au fost realizate instruiri cu privire la modul de efectuare a serviciului de către agenţii de pază, referitor la respectarea consemnul general și particular, precum și instruiri referitoare la manipularea și depozitarea valorilor monetare de către reprezentanții agenților economici.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *