Web Analytics

Piteștenii au protestat în fața primăriei. „Este clar ce vor oamenii: referendum”

de | 31.08.2023 15:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Oamenii au protestat, joi, în fața Primăriei Pitești, împotriva transformării Pădurii Trivale în pădure-parc, un proiect care va fi votat astăzi, în ședința de Consiliu Local, și despre care am scris AICI.

Inițiatorul protestului a fost consilierul local liberal Mihai Coteț, care a spus: „În cazul în care va trece această hotărâre de CL și primarul nu o va retrage de pe ordinea de zi, noi o vom contesta în instanță și vom propune referendum public, ca să hotărească cetățenii”.

Cetățenii au venit cu pancarte pe care au scris: „Pădurea Trivale = arie protejată de hoți”, „Destul cât ne-ați betonat! Vrem să respirăm aer curat” sau „Nu vă vom uita, vânzătorilor”. Printre protestatari au fost și membri ai PNL, senatorul Dănuț Bica, și ai USR, viceprimarul Mihai Mihăilescu și deputatul Ionuț Moșteanu etc.

„Vrem un referendum local, timp suficient de dezateri cu argumente, pădure-parc sau arie naturală protejată, cu specialiști, cu exemple din alte părți. Și atunci îi chemăm pe piteșteni să voteze la un referendum local și să stabilească. Oamenii au întotdeauna dreptate în democrație”, a spus și deputatul Ionuț Moșteanu.

La un moment dat a venit și viceprimarul Gelu Tofan, care a zis că e manipulare și că nu va fi betonat nimic, dimpotrivă, așa va fi protejată pădurea mai bine.

Citește și Primarul Cristian Gentea: „Avantajul pădurii-parc este că nu poate fi supusă retrocedării”

„Atât ne-a mai rămas, Pădurea Trivale, unde să ne recreem și noi. Avem dreptul să respirăm un aer curat, să mergem undeva să ne recreem, viața nu este ușoară. Piteștiul poate să beneficieze de această pădure, să fie arie protejată, să fie la dispoziția tuturor piteștenilor. Sperăm să se audă dorințele noastre, ale piteștenilor, dacă nu, înseamnă că nu e democrație și nu e spre bine”, a spus un protestatar. „Este clar ce vor oamenii, referendum”, a spus alt protestatar.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *