Piteștenii au ales proiectul câștigător al programului de bugetare participativă

de | 9.01.2023 16:26 | Actualitate, Home

A doua ediție a programului de bugetare participativă din Pitești s-a încheiat. Inițiativa municipalității piteștene, menită să stimuleze implicarea comunității locale în procesele de decizie, s-a derulat în perioada septembrie – decembrie 2022. A fost desemnat câștigător un teren multifuncțional din cartierul Tudor Vladimirescu.

Cinci proiecte depuse de piteșteni au fost validate de către Comisia de evaluare. Iată clasamentul:

• Teren multifuncțional pentru fotbal / baschet / tenis – cartier Tudor Vladimirescu (în vecinătatea restaurantului „Zahana”): 68 de voturi;

• Placă urbană (consolidare și refacere pasarelă, creare zonă verde, iluminat economic etc.) – str. Maior Gh. Șonțu, bl. E3a, E3b, E3c: 62 de voturi;

• Amenajare spații publice (mobilier stradal, iluminat public etc.) – str. Exercițiu, zona Carpați: 59 de voturi;

• „Reciclezi cu Petrică” – proiect educațional și social în municipiul Pitești: 39 de voturi;

• „Modernizarea parcului din vecinătatea blocului B31” – Bd. Petrochimiștilor, nr. 6, bl. B31: 15 voturi.

Citește și 118 refugiați din Ucraina, găzduiți la Pitești. S-a stabilit decontul

Mai puțini votanți în Pitești decât la prima ediție

În anul 2022, la nivel național, doar 13 reședințe de județ au derulat programe de bugetare participativă. Timișoara conduce în clasamentul național, cu 113 proiecte depuse și 19.258 de voturi valide înregistrate. Piteștiul a înregistrat o scădere a numărului de votanți, a doua derulare a programului însumând 243 de voturi, comparativ cu cele 369 de voturi înregistrate la prima ediție.

În ce stadiu se află primul proiect ales de piteșteni

Proiectul care a primit cele mai multe voturi în prima ediție a fost „Amenajare teren multifuncțional pentru fotbal/baschet/tenis, în spațiul viran de pe strada Cornel Chiriac”. Acest proiect a trecut de etapa studiului de fezabilitate și se află pe lista de investiții a acestui an. Câștigătorul celei de-a doua ediții va intra în procesul de implementare, respectând etapele necesare realizării.

Primăria Municipiului Pitești va continua și în anul 2023 proiectul de bugetare participativă – „Piteștiul se implică!”, în a doua jumătate a anului, și va extinde campania de implicare, prin invitarea întregii comunități locale (grupuri civice, fundații comunitare sau ONG-uri) să participe la toate etapele programului.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *