Web Analytics

O piteşteancă în semifinalele selecţiei naţionale Eurovision 2019

de | 24.01.2019 13:00 | Actualitate

Sub sloganul „Îndrăznește să visezi”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, în luna mai. Prima semifinală a Selecției Naționale pentru Eurovision 2019 se va desfășura la Iași, pe 27 ianuarie, adică la sfârșitul acestei săptămâni. Dintre cele 126 de piese înscrise în concurs, doar 24 au fost alese în cursa pentru un loc pe scena din Israel. Printre concurenți sunt și doi argeșeni cunoscuți: Georgiana Saizescu, aka Georgy, cu piesa „Tears”, și Ionuț Bădulescu, aka Johnny Bădulescu, cu piesa „Give up now”. Georgiana Saizescu și-a rezervat timp și ne-a vorbit despre piesa cu care a intrat în competiție.

„Ne-am pierdut și am uitat să iubim”

# Ce sentimente aveți din moment ce sunteți semifinalistă a Selecției Naționale Eurovision 2019?
– Participarea mea la Eurovision este o experiență extraordinară! Sunt foarte bucuroasă că am trimis o piesă de suflet, pe care o țineam în sertar, o piesa creată de compozitorul Valentin Muntean, un bun și vechi prieten de-al familiei mele.
# Care este mesajul piesei interpretate?
– „Tears”, piesa mea din concurs, deși la bază este o piesă romantică, bazată pe o relație interumană, universalizând, m-a dus cu gândul la relația om-natură, mai exact la cum ne-am pierdut și am uitat să iubim, să respectăm și să îngrijim ceea ce ne înconjoară. Noi nu realizăm că, dacă nu încercăm să fim mai responsabili, vom pierde încet și sigur toate minunățiile lăsate de Dumnezeu! Mesajul piesei mele este unul la nivelul întregii lumi, un îndemn la a fi mai atenți și mai buni cu mediul înconjurător! Sper din tot sufletul să ajungă în inimile telespectatorilor și să reușim să schimbăm măcar o părticică din noi în mai bine.

„Visul meu este să joc într-un musical”

# Ce părere aveți despre ceilalți concurenți?
– În competiție sunt multe piese bune, mulți artiști talentați și sper să fie un show pe cinste, cu multe momente speciale!
# Cum vedeți fenomenul Eurovision și care este câștigătorul preferat din toți anii?
– Festivalul Eurovision este, cu siguranță, o rampă de lansare. A lansat mulți artiști de-a lungul anilor. Cred că este o șansă unică întâlnirea cu reprezentanții fiecărei țări. Câștigătorul meu preferat din ultimii ani este portughezul Salvador Sobral, care m-a cucerit din primele secunde cu emoția pe care reușea să o transmită.
# Ce va urma după Eurovision?
– După Eurovision vor mai fi, cu siguranță, multe proiecte frumoase…, în primul rând, pe partea de actorie! Visul meu este să joc într-un musical, pentru a îmbina muzica și actoria.
*** *** ***
Georgiana Saizescu sau Georgy (35 ani) este argeșeancă, actriță și cântăreață. A absolvit secția Viola/canto clasic a Liceului „Dinu Lipatti” Pitești.
Apoi s-a mutat în București și a studiat actoria la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”. Georgy cântă de când avea 10 ani și a participat la nenumărate festivaluri naționale muzicale și la show-uri muzicale Tv („Bravo Bravissimo”- 8 ediții, „Surprize, Surprize”- un sezon- unde a dansat și „Ploaia de stele”- aici a luat locul 2, n. red.).
Argeșeanca nu excelează doar în actorie și muzică, ci și în viața personală.
Este căsătorită cu regizorul Cătălin Saizescu și este mămică a 2 copii (Matei – 10 ani și Maria – 13 ani, n. red.).

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii