Piteșteanca Mădălina Stan, solista concertului simfonic al Filarmonicii Pitești

de | 31.10.2022 13:26 | Actualitate, Cultură, Home

Filarmonica Pitești organizează joi, 3 noiembrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, primul concert simfonic al lunii. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla, în premieră, Cristian Spătaru, solista serii fiind piteșteanca Mădălina Stan.    

În program: G. Bizet – Uvertura și Habanera din opera Carmen, E. Granados – Intermezzo Goyescas, R. Chapi – Las carseleras și La revoltosa Preludio, F. Barbieri – Cancion de Paloma, E. Chabrier – Espana, J. Gimenez – La primarosa și Las boda de Luis Alonso și E. Kalman – Heia in den Bergen.  

Citește și:  Atelier gratuit pentru gravide și proaspete mămici, la Mioveni

Originar din Republica Moldova, Cristian Spătaru a absolvit Universitatea de Muzică și Arte din Viena. Deși foarte tânăr (29 de ani), a câștigat, la  Concursul Internațional de Dirijat „Jeunesses Musicales”, premiul pentru „Cel mai bun dirijor român”. A colaborat cu artiști precum: Simon Trpčeski, Ruxandra Donose, Răzvan Stoica, Alexandru Tomescu, Eduard Kunz, Șerban Vasile, Valentina Boi, Azer Zada, Riccardo Zanellato, Gabriëlle Mouhlen, Christoph von Dohnányi. Cristian Spătaru nu este doar dirijor, ci și compozitor, semnând peste o sută de lucrări de diferite tipuri, care au fost deja interpretate. 

Dacă dirijorul Cristian Spătaru este în premieră la Filarmonica Pitești, Mădălina Stan revine pe scena filarmonicii. Concertele vocal-simfonice de la Ateneul Român i-au oferit sopranei Mădălina Stan prilejul să se remarce în abordarea unor partituri celebre sub bagheta dirijorilor Cristian Mandeal și Jin Wang. Are un repertoriu divers, interpretând mise, arii și duete sub bagheta dirijorilor Wayne Marshall, Adrian Morar, Iurie Florea, Daniel Jinga, Constantin Grigore, David Crescenzi, Alexandru Ganea, Tiberiu-Dragoș Oprea. A participat la Festivalul Internațional „George Enescu” de la București și la Festivalul „Classics for Pleasure” de la Sibiu, festival care are ca scop promovarea României în domeniul muzical, artistic și cultural.

Citește și: Cont bancar gratuit, fără comisioane, pentru pensie, salariu sau plăți online

Biletele pot fi procurate de la casieria instituției, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți  este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *