Web Analytics
scris sâmbătă, 25.11.2023

Piteștean reținut după ce și-a bătut sora. Poliția face apel împotriva violenței asupra femeilor

Poliția atrage atenția că violența față de femei nu trebuie tolerată! Recent, un bărbat de 44 de ani, din Pitești, a fost reținut de polițiști după ce și-a bătut sora. Fapta s-a petrecut în ziua de 15 noiembrie a.c., la domiciliul din Pitești al bărbatului. În ziua de 23 noiembrie, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Piteștean reținut după ce și-a bătut sora. Poliția face apel împotriva violenței asupra femeilor

În acest context, poliția a făcut acțiuni de informare cu privire la fenomenul violenței domestice și instituțiile cărora se pot adresa victimele.

„Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită la nivel internațional ca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Din punct de vedere statistic, majoritatea situațiilor de violență domestică au ca victimă femei și au loc în mediul intim.

Dimensiunea reală și, implicit, dinamica fenomenului sunt dificil de măsurat, având în vedere că aceste acte de violență se petrec într-un mediu intim, privat, fiind puțin vizibile, prea puțin accesibile cunoașterii membrilor comunității. În acest context, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat o activitate informativ- preventivă, făcând apel la responsabilizare și schimbare a mentalității, ce face, în unele situații, ca acest fenomen să fie tolerat.

Citește și Atenție șoferi! Avertizări meteorologice de vreme rea în perioada următoare!

Violenţa față de femei, în special în rândul partenerilor de viață, poate include o multitudine de acte de violenţă de limbaj, gesturi sau alte forme de violenţă psihică și fizică, toate acestea variind ca intensitate în funcţie de circumstanţe specifice, dar având substrat cauzal în disfuncţionalităţile din relaţia de cuplu sau lipsa unei educaţii adecvate pentru viaţa de familie.

Citește și Atacurile de securitate cibernetică – sesizate la DNSC pe mail sau apel la numărul național de urgență 1911

De aceea, polițiștii au avut ca scop transmiterea unor aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metode de racolare ale victimelor traficului de persoane, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop (help line 0800 500 333, 112), unde acestea pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate. De asemenea, au fost transmise informații despre modalitățile de prevenire a conflictelor, în special intrafamiliale, precum și despre aplicația BrightSky”, a transmis IPJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *