Web Analytics

„Piloşii omoară sistemul”, se plâng salariaţii APIA din teritoriu

de | 10.10.2019 13:40 | Dezvăluiri

# La concursurile care au loc la Centrul Judeţean APIA câştigă, de cele mai multe ori, clientela politică a PSD
„Piloșii omoară sistemul!”, ne-au transmis câțiva angajați ai APIA Argeș din teritoriu, indignați că nu mai fac față volumului de muncă dublat din cauza celor veniți pe pile. Potrivit acestora, concursurile care au loc la nivelul Centrului Județean APIA sunt pentru clientela politică a PSD, iar din comisie face parte, de obicei, și Radu Andrei Druică, cel care vine de la București, la solicitarea directoarei de la Argeș, Mari Pană. Sursele noastre mai vorbesc despre transformări de posturi ale centrelor locale APIA în urma concursurilor date în teritoriu (Câmpulung – 2018 și Topoloveni – 2019), în posturi la nivel județean, pentru simplul motiv că persoanele care au câștigat concursurile respective au domiciliul în Pitești. Cum este, de exemplu, cazul doamnei Carmen Eliza Icu, care pe declarația de avere din 2018 figurează ca asistent la Centrul Local Câmpulung, pentru ca, în mai 2019, să figureze la APIA – Centrul Județean Argeș (bine, mai este și salariată la Regia Autonomă Județeană Drumuri Argeș, o instituție de asemenea bugetară, de pe lângă Consiliul Județean Argeș). De asemenea, am mai aflat că o situație stranie este și la Curtea de Argeș, unde cel care a câștigat concursul organizat în luna iulie, o persoană din Teleorman, nu s-a prezentat la serviciu, ci se află în concediu medical, cel mai probabil în așteptarea transferului către un loc de muncă mai adecvat aspirațiilor sale.

Fratele primarului de la Priboieni și nevestele primarilor de la Corbeni și Costești conduc centrele locale ale APIA

Că situația nepotismelor a atins cote alarmante o ilustrează edificator chiar site-ul oficial al APIA, unde, începând cu directoarea executivă Mari Pană, care e fiica primarului de la Recea, uitându-ne pe organigramă la persoanele care conduc centrele locale, mai întâlnim câteva rude și afini de primari. Concret, la Topoloveni, anul acesta, în urma unui examen, a fost adus fratele primarului de la Priboieni, Lupu Adrian. La centrul local Domnești, ca șef centru local a luat examenul soția primarului de la Corbeni, Marcela Mateescu. La Costești o regăsim, tot șefă, pe soția primarului Ion Baicea, iar dacă mergem mai jos, pe linie ierarhică, ne vom lovi și de alți fii, fiice, neveste, cumetre și nu numai. Ale aleșilor și nu doar ale lor.

Noi o întrebăm despre șeful care vine la Pitești în comisia de examinare, Mari Pană se pitește după GDRP

I-am solicitat un punct de vedere privitor la cele semnalate de subalterni și directoarei Mari Pană, care, în loc să ne ofere un răspuns transparent și obiectiv, a făcut trimitere la o puzderie de acte normative, printre care (de ce nu ne mirăm?!) cele privitoare la protecția datelor cu caracter personal, scutul preferat al celor care conduc instituțiile de stat din România împotriva presei și, implicit, a cetățenilor. „…toate concursurile organizate de APIA Argeș îndeplinesc cerințele legale, fiind aprobate de APIA Central și ANFP, existând și reprezentanți ai acestora în cadrul comisiilor de concurs. Instituția noastră asigură transparența totală pentru toate concursurile organizate, atât prin publicarea acestora pe site-ul ANFP și site-ul APIA, cât și prin publicarea acestora la avizierul nostru. Organizarea activității în cadrul instituției noastre se face la nivelul conducerii centrelor locale și a centrului județean, cu asigurarea repartizării echilibrate a sarcinilor de serviciu, ținând cont de activitatea specifică a fiecărui compartiment, cu respectarea organigramei aprobate de directorul general al APIA…”, se arată în răspunsul semnat de directoarea Mariana Pană.
Despre transformarea posturilor de la centre locale în posturi la Centrul Județean, nicio explicație; și nici la acuzele că posturile scoase la concurs au fost cu dedicație nu ni s-a oferit vreun răspuns…

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. a murit azi sefu