Web Analytics

Pietroșani: Societate comercială amendată pentru depozitare material lemnos fără documente

de | 7.07.2021 14:30 | Actualitate

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au acționat, împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control, la punctul de lucru al unei societăți comerciale din localitatea Pietroșani.

În urma verificării efectuate, s-a constatat că societatea a depozitat, fără documente care să ateste proveniența legală, cantitatea totală de 14,84 mc de cherestea rășinoase.

Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Domnești.

 

Citește și Țițești: Sancționată pentru alertarea abuzivă a poliției

 

De asemenea, în ziua de 6 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 58 de ani, din Bughea de Jos și Bughea de Sus, care transportau, cu atelaje hipo, cantitatea totală de 2,3 mc de material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență sau transport.

În urma celor constatate, bărbații au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii