Pianista Adriana Toacsen și violonista Natalia Pancec, în recital cameral la Filarmonica Pitești

de | 6.04.2022 08:16 | Actualitate, Cultura, Home

Pianista Adriana Toacsen și violonista Natalia Pancec vă invită vineri, 8 aprilie, de la ora 19.00, în sala Simfonia a Filarmonicii Pitești, la un recital cameral în care vor interpreta lucrări aparținând lui L. van Beethoven – Sonatele 4 și 5 și J. Corigliano – Fantasia on a Ostinato pentru pian.Cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică București, pianista Adriana Toacsen a susținut concerte simfonice, recitaluri camerale și recitaluri solo, fiind laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale. A cântat la Filarmonica „George Enescu” București și la filarmonicile din Satu Mare, Târgu-Mureș, Craiova, Ploiești, Timișoara, Pitești, la palatele Peleș și Mogoșoaia, dar și în străinătate, la invitația ambasadelor țărilor respective în Bruxelles, Washington, Chicago.

Citește și: ARF vrea să introducă trenuri cu mers cadenţat în jurul Piteștiului și a altor 20 de orașe

Pe lângă activitatea solistică și camerală, are și o bogată experiență ca acompaniator la Concursul Internațional „George Enescu”, secțiunea vioară.Doctor în muzică, șef partidă la vioara I în orchestra Filarmonicii „George Enescu” din București, Natalia Pancec a cântat, ca solistă, cu filarmonicile din Sibiu, Brașov, Bacău, Galați, Râmniu-Vâlcea, Pitești, Orchestra Universității Naționale de Muzică București și Orchestra Simfonică București, colaborând cu dirijori de prestigiu ca: Nicolae Moldoveanu, Ovidiu Bălan, Tiberiu Soare, Florin Totan, Dumitru Goia, Costin Adrian Grigore. Câștigătoare a numeroase premii, Natalia Pancec a susținut recitaluri în Sala „George Enescu” a UNMB, Aula Palatului Cantacuzino, Sala Dalles și Ateneul Român. Ca urmare a câștigării poziției de șef partidă, cântă pe o vioară Gennaro Vinaccia (din 1770), pusă la dispoziție de filarmonica din Bucureşti.

Citește și: Mioveni: O nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor electrice și electronice

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente. Abonații au intrare gratuită.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed