Web Analytics
scris luni, 20.05.2024

Pfizer a obţinut daune de 107,5 milioane de dolari de la AstraZeneca, în cadrul unui proces privind un brevet

AstraZeneca datorează Pfizer daune de 107,5 milioane de dolari, potrivit deciziei unui juriu federal din Delaware, care a constatat că medicamentul de succes Tagrisso al AstraZeneca a încălcat drepturile de brevet ale Wyeth, deţinută de Pfizer, transmite Reuters, transmite News.ro.

Pfizer a obţinut daune de 107,5 milioane de dolari de la AstraZeneca, în cadrul unui proces privind un brevet

Juriul a fost de acord că medicamentul AstraZeneca a încălcat două brevete care acoperă metode de tratare a cancerului cu medicamentul pentru cancerul de sân Nerlynx, care este vândut de Puma Biotechnology. Puma licenţiază brevetele de la Pfizer pentru a-şi produce medicamentul.

Citește și: Specialist oncolog din Japonia: Vaccinurile Covid sunt vinovate de explozia de Turbo-Cancere

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat că aceasta este dezamăgită de verdict, dar este ”încrezătoare în poziţia noastră referitoare la proprietate intelectuală asupra Tagrisso” şi ”îşi va apăra în mod energic” drepturile. Reprezentanţii Pfizer nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii asupra verdictului.

Puma nu mai este reclamant în cauză. Tagrisso a adus AstraZeneca venituri de aproape 5,8 miliarde de dolari anul trecut, potrivit unui raport financiar al companiei. Pfizer, cu sediul în New York, care a achiziţionat Wyeth în 2009, a dat în judecată AstraZeneca în 2021. Pfizer a susţinut la proces că Tagrisso a folosit inhibitori de kinază pentru a trata cancerul în acelaşi mod ca Nerlynx. AstraZeneca a negat încălcarea brevetelor şi a susţinut că acestea sunt invalide.

Judecătorul de district din SUA Matthew Kennelly va organiza un proces separat pentru unele dintre apărările rămase ale AstraZeneca, în iunie, ceea ce ar putea duce la o decizie care să respingă verdictul.

Citește și: Un pacient cu AVC hemoragic, operat cu succes la Spitalul Judeţean Argeş!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită