Web Analytics

Petrom a efectuat cea mai mare scumpire a benzinei și motorinei din acest an

de | 24.01.2023 09:14 | Actualitate, Economie, Home

Liderul pieței de distribuție a carburanților, OMV Petrom, a efectuat marți cea mai mare scumpire de la începutul anului, de 9 bani/l, aproape dublă celei cu care obișnuise piața în ultima săptămână, relevă date analizate de Profit.ro. Companiile concurente vor efectua în următoarele ore o mișcare similară, cu atât mai mult cu cât cotațiile internaționale ale petrolului se află la maximele ultimei luni, iar Rompetrol a anunțat intrarea în revizie a celei mai mari rafinării autohtone, Petromidia. Totodată se apropie și momentul în care importul de benzină și motorină din Rusia va fi interzis, iar România este importatoare netă de motorină.

Citește și: Un bărbat a fost somat de ANAF să achite o datorie de 3 lei

Față de ultima zi a anului trecut, în care a fost eliminată reducerea de 50 de bani convenită de Guvern și companii, dar și redusă acciza la nivelul minim UE, benzina s-a scumpit cu 58 de bani/l, iar motorina cu 60 de bani/l, în urma evoluției cotațiilor internaționale ale petrolului și produselor petroliere.

În urma scumpirilor de sâmbătă, prețul benzinei standard a ajuns la stațiile Petrom din capitală la 6,53-6,59 lei/l, iar cel al motorinei standard la 7,69-7,72 lei/l, iar în cele OMV, la 6,64-6,68 lei/l, respectiv, 7,77-7,80 lei/l.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *