Web Analytics

Petiţie către premierul Orban. Se cere excluderea lui popa Brînzea din instituţiile statului

de | 12.12.2019 13:49 | Actualitate

Asociația Dominocost i-a înaintat o petiție secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, prin care îi solicită, cu celeritate, excluderea din instituțiile statului a lui Nicolae Brînzea și recuperarea prejudiciilor aduse de acesta banului public. Asta în contextul în care preotul Brînzea și alți câțiva angajați ai Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” primesc în continuare salarii, deși nu au nicio activitate. În susținerea cererii, asociația îi aduce la cunoștință secretarului general al guvernului numeroase nereguli create și patronate de numitul Nicolae Brînzea în cadrul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (I.E.H.). Iată care sunt acuzele, în rezumat, prezentate secretarului general al Guvernului Orban.
Cu ignorarea flagrantă a limitelor impuse de legiuitor, Nicolae Brînzea şi-a stabilit singur, în două tranșe, un salariu de 17.124 de lei. “Numitul Nicolae Brînzea, în calitate de director adjunct, și-a stabilit singur salariul, cu încălcarea Legii-cadru 153/2017, și, mai mult, cu falsificarea documentelor ce stau la baza stabilirii acestuia, cu complicitatea unor angajați”, menționează petiționarii.
În perioada anterioară și ulterioară datei de 25 iunie, când a susținut teza de doctorat la Constanța, Mirea Dan Marian (de asemenea preot în Pitești și consilier la I.E.H.) a prezentat 120 de zile de concediu medical la I.E.H., iar Nicolae Brînzea a prezentat la IEH concedii medicale însumând 90 zile, drept care au încasat lunar salarii din banii statului român. “În drept, sus-numiții comiteau infracțiunea de înșelăciune, fals, uz de fals și abuz în serviciu, întrucât nu erau în realitate bolnavi și încasau salariul de la Institutul «Eudoxiu Hurmuzachi»”, se arată în petiție.

Brînzea încasează în continuare salariu, deși nu are nicio activitate

Numeroasele nereguli au fost consemnate în rapoarte ale Curții de Conturi și Corpului de Control al Prim-Ministrului, asociația formulând și o plângere penală la DNA. “Pe această cale, vă aducem la cunoștință că împotriva numitului Brînzea Nicolae și a grupului infracțional pe care l-a constituit la nivelul I.E.H. există o plângere penală aflată în lucru la Direcția Națională Anticoruptie, la București, înregistrată sub nr. 425/P/2019, referitoare la numeroase fapte penale, incluzând și pe Mirea Dan Marian… O astfel de persoană, a cărei probitate morală este grav pusă la îndoială, nu poate reprezenta România din poziția de director al Institutului «Eudoxiu Hurmuzachi».
Orice activitate a numitului Brînzea Nicolae în calitate de reprezentant al I.E.H. se răsfrânge și asupra Guvernului. A menține în această funcție o asemenea persoană nu face decât să ridice semne de întrebare și asupra Guvernului!… ”, încheie petiționarii.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Sunt de acord ca toți penalii să fie excluși din activitatea profesională.