Web Analytics

Peste un sfert dintre copiii români nu au acces la educația online – studiu al Asociației „Salvați Copiii”

de | 20.10.2020 13:13 | Actualitate

Peste un sfert dintre copiii români nu au acces la educația online, arată un studiu realizat de Asociația „Salvați Copiii”. 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin, parțial sau total, resursele materiale necesare învățământului online.

Studiul a fost realizat de Salvați Copiii România, în parteneriat cu Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

„Criza socială îi afectează mult mai grav pe cei vulnerabili, iar pentru copii, îngrădirea accesului la educație are consecințe greu, dacă nu imposibil, de corectat ulterior. Neparticiparea școlară nu e o opțiune în nicio societate, din contră, educația trebuie protejată în acest context atât de dificil”, a avertizat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Asociației Salvați Copiii România.

„Rezultatele acestei analize sunt cu adevărat alarmante: aproape 30% dintre copii și părinții cu copii în școală declară că nu dețin resursele materiale necesare învățământului online. În ultimele luni, sute de mii de copii au fost lăsați în urmă de către sistemul educațional din România. Putem trata acest eșec ca pe o lecție din care să extragem două concluzii principale: în primul rând, măsurile sociale, precum asigurarea accesului la internet pentru elevi și acordarea corespunzătoare a burselor școlare, sunt indispensabile în acest context, iar în al doilea rând, este esențial să înțelegem cu toții faptul că școala nu va mai arăta niciodată ca înainte. Avem o oportunitate uriașă de a evolua, de a face lucrurile mai bine. Ține de fiecare dintre noi să profităm de această oportunitate”, a spus Rareș Voicu, Președinte Consiliul Național al Elevilor.

Datele extrase din statisticile INS arată că, la începutul acestui an calendaristic, peste 275.000 de copii din învățământul obligatoriu (clasele 1-10) nu mergeau la școală. De asemenea, 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin resurse materiale necesare învățământului în mediu online.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii