Web Analytics
scris sâmbătă, 14.01.2023

Peste trei milioane de ucraineni au trecut graniţa spre România de la începerea războiului

Peste trei milioane de cetăţeni ucraineni au trecut graniţa spre România de la declanşarea războiului, în februarie, anul trecut. De asemenea, peste 100.000 s-au stabilit temporar în ţara noastră, iar 4.000 au solicitat azil, a declarat astăzi secretarul de stat Mădălina Turza.

Peste trei milioane de ucraineni au trecut graniţa spre România de la începerea războiului

Citește și: O profesoară ironizată de doi elevi pe rețelele de socializare va primi 30.000 de lei de la părinții acestora

Ea a precizat că, dintre aceştia, 47.000 sunt copii. La nivelul Guvernului au fost constituite şase grupuri de lucru pe domenii de activitate, care, împreună cu partenerii ONU şi cu societatea civilă, au permis o bună gestionare a situaţiei apărute în urma agresiunii ruse. Totodată, au facilitat acomodarea într-un timp foarte scurt a refugiaţilor ucraineni, a adăugat Mădălina Turza.

Peste două milioane şi jumătate de refugiaţi care au intrat la noi în ţară au beneficiat de sprijin direct din partea Guvernului, a autorităţilor locale, agenţiilor ONU şi a societăţii civile. Sprijin direct înseamnă că fie au primit produse, fie au fost consiliaţi, fie au beneficiat de servicii de sănătate, de servicii sociale, de transport, de cazare, orice fel de interacţiune directă sau de sprijin.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...