Web Analytics
scris joi, 05.09.2024

Peste două mii de lei în plus pentru exproprierile de la Podu Dâmboviţei

În urmă cu mai bine de trei ani, Guvernul dădea undă verde începerii procedurilor de expropriere a imobilelor care constituiau coridorul de expropriere a noului pod peste râul Dâmbovița, situat în satul Podu Dâmboviței din comuna Dâmbovicioara.

Peste două mii de lei în plus pentru exproprierile de la Podu Dâmboviţei

Podul, lucrare de utilitate publică de interes național, unicat în România, a fost finalizat la sfârșitul anului trecut, dar s-a constatat că în timpul construcției acestuia fie nu au fost vizate toate imobilele incluse în lista de expropriere, fie au fost afectate unele neincluse în acea listă. Iar modificările au făcut obiectul unei noi hotărâri de Guvern emisă la finalul lunii august 2024.
S-au scos poziții de pe lista cu imobilele vizate de expropriere, dar s-a și suplimentat suma prevăzută ca justă despăgubire pentru proprietarii terenurilor parte a coridorului de expropriere. Plusul este de 2,5 mii lei și provine din bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Inițial, în hotărârea din 2021, suma totală avea valoarea de 66 de mii de lei.

Cele mai multe imobile expropriate au categoria de folosință fâneață și se află în intravilanul localității. Există și mici sectoare de drumuri, o curte, iar modificarea listei a inclus și 24 mp construcție aparținând unei societăți comerciale. Cea mai mică sumă acordată ca justă despăgubire pentru expropriere este de 25,20 lei pentru doi metri dintr-o curte, iar cea mai mare, 23.175,60 lei, revine unui proprietar lăsat fără o jumătate de hectar de fâneață și 505 mp dintr-un drum.
Cătălin I. Butoiu

Citește și Piața auto din UE a stagnat în iulie. Dacia a devansat Renault la înmatriculări

Citește și Misiune, oameni, performanţă – direcţiile de acţiune ale Grupului Holcim

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...