Web Analytics

Peste 500 de monede românești, scoase la licitație

de | 2.10.2022 12:08 | Actualitate, Home

Peste 500 de monede, organizate cronologic, care ilustrează istoria României, sunt scoase la licitaţie, pe 11 octombrie, într-un eveniment dedicat numismaticii româneşti de Artmark.

„Licitaţia unei Colecţii de Numismatică aproape Completă” parcurge mai multe epoci ale monedelor circulate în spaţiul românesc, martore la ascensiunea şi decăderea imperiilor, la formarea statelor române, la proclamarea independenţei, la formarea regatului României, ajungând până în aşa-zisa Epocă de Aur.

Citește și: Guvernul va mări pensiile și salariul minim de la 1 ianuarie

Licitaţia din 11 octombrie reuneşte monede într-o stare de conservare bună, foarte bună sau impecabilă, din care nu mai puţin de 28 de monede gradate în top pop (cea mai bună stare de conservare cunoscută pentru moneda de referinţă), 123 de monede din argint şi 23 de piese de aur.

Colecţia de monede poate fi admirată la Palatul Cesianu-Racoviţă de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. Evenimentul din 11 octombrie, ora 19:00, va avea loc în format hibrid: online pe platforma Artmark Live 2.0 şi în sala de licitaţii a Casei de Licitaţii A10 by Artmark din str. C.A. Rosetti, nr. 5.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *