Web Analytics

Peste 500 de medici şi asistenţi, înscrişi ca voluntari pentru Turcia

de | 12.02.2023 18:09 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat într-un interviu acordat News.ro că peste 500 de medici şi asistenţi s-au înscris pentru a fi voluntari în Turcia. În acest sens, au fost deja organizate echipele care ar putea pleca. Acest ajutor medical nu poate fi însă oferit decât dacă autorităţile din Turcia solicită acest lucru, ceea ce, până în momentul de faţă, nu s-a întâmplat. În acelaşi timp, au fost strânse şi cantităţi importante de medicamente, urmând ca săptămâna viitoare autorităţile române să găsească o soluţie astfel încât acestea să ajungă acolo unde este nevoie de ele.

Citește și: O clădire s-a prăbuşit peste o echipă de salvatori, în Turcia

Pe lista voluntarilor s-au înscris medici din toată ţara, şi din toate specialităţile. Deşi au anunţat intenţia de a ajuta în Turcia, pe listă nu se află şi medici rezidenţi. Medicii şi asistenţii vor putea pleca să-şi ajute colegii din spitalele din Turcia cel mai probabil după ce va fi cât de cât stabilizată situaţia legată de dezastrul umanitar şi sanitar, mai spune Alexandru Rafila.

Citește și: România a trimis Turciei un tren cu 21 de vagoane de ajutoare

Totodată, spitalele de urgenţă din ţară au fost inventariate pentru a putea fi stabilit un număr de locuri pentru pacienţi cu multiple răni din Turcia. În Capitală există disponibile câteva zeci de locuri, spune ministrul.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *