Web Analytics
scris joi, 03.11.2022

Peste 5 milioane de români ar putea primi bani pentru plata facturilor la energie

Peste 5 milioane de români ar putea primi bani pentru plata facturilor la energie. Este propunerea social-democraților, însă oamenii trebuie să întrunească nisșe condiții pentru a primi acest ajutor. În plus, liderii Coaliției negociază și prețul facturilor, astfel încât niciun român să nu mai plătească sume uriașe.

Peste 5 milioane de români ar putea primi bani pentru plata facturilor la energie

Nu există încă o decizie clară în acest sens. Social-democraților propun trei plafoane de preț: cele două care deja există (de 0,68 lei/kWh și de 0,80 lei/kWh, în funcție de consum), dar și un nou plafon, de 1,30 lei/kWh pentru toți cei care depășesc un consum de 255 kWh/lună. Este același plafon care s-ar putea aplica inclusiv marilor companii, tot indiferent de consum.

Citește și: Un sens unic din Pitești dă bătăi de cap șoferilor

În același timp, se discută și despre introducerea unor vouchere pentru familiile defavorizate sau pentru cei cu risc de sărăcie energetică, vouchere care ar putea fi încărcate fie pe cardurile deja existente care sunt încărcate o dată la două luni cu cei 250 de lei, fie ar putea fi emis un nou set de carduri speciale pentru acest ajutor pentru plata facturilor.  Cert este că de acesta ar putea beneficia românii care nu depășesc un anumit consum, dar și un anumit venit.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...