Web Analytics
scris miercuri, 16.10.2024

Peste 400 de elevi din 6 şcoli argeşene învaţă în 2024 să protejeze pădurea împreună cu Asociaţia Zimbrul Carpatin şi OMV Petrom

La finalul lunii septembrie, Asociația de Turism și Ecologie pentru Tineret Zimbrul Carpatin a dat startul unui nou proiect educațional pe teme de protecția mediului, acțiune climatică și stil de viață sănătos, dedicat elevilor de gimnaziu din 6 școli din mediul rural din comunitățile Băbana, Moșoaia, Lunca Corbului, Bradu, Drăganu și Poiana Lacului din județul Argeș.

Peste 400 de elevi din 6 şcoli argeşene învaţă în 2024 să protejeze pădurea împreună cu Asociaţia Zimbrul Carpatin şi OMV Petrom

Proiectul din acest an denumit „Micii Pădurari – Învățăm să protejam pădurea”, derulat cu sprijinul OMV Petrom, este o continuare a proiectelor educaționale de mediu implementate până acum prin care Asociația Zimbrul Carpatin își dorește să contribuie la eforturile generale de a avea un mediu curat și durabil, de a proteja pădurile, apele și ariile naturale prin campanii educaționale în care să fie implicați cât mai mulți copii și adolescenți.
Cei peste 400 de elevi argeșeni din comunitățile școlare incluse în proiect vor participa până la finalul acestui an la un program de educație non-formală care cuprinde sesiuni teoretice și, mai ales, activități practice privind modalități de protejare a mediului, cu accent pe protecția pădurilor. De asemenea, ei vor lua parte și la ateliere interactive despre formarea în rândul elevilor a spiritului civic, care să ducă la implicarea lor în acțiuni de reducere a impactului schimbărilor climatice asupra calității vieții. Totodată, elevii vor beneficia și de sesiuni de orientare în carieră pentru meseria de pădurar, ghid montan sau specialist de mediu, susținute de profesioniști în domeniile vizate, alături de angajați OMV Petrom, voluntari în proiect.

După parcurgerea modulelor teoretice, în fiecare comunitate școlară se vor alcătui echipe de câte 25 de elevi care, pe baza cunoștințelor teoretice dobândite, vor participa la activități practice în care vor fi îndrumați de reprezentanți ai autorităților silvice locale să identifice în pădure speciile de arbori și plante, vor afla cum se gestionează fondul de arbori și care sunt regulile de orientare și campare în pădure, activități care se vor derula în parteneriat cu Organizația Națională „Cercetașii României” – Filiala Aventura Pitești. De asemenea, echipele de elevi vor participa în acțiuni de igienizare și refacere a infrastructurii destinate turiștilor, derulate în zonele împădurite sau turistice aflate în nordul județului Argeș și vor colecta selectiv deșeurile din școlile lor.
Proiectul se va finaliza cu activități practice în care elevii din cele 6 școli participante în proiect vor utiliza în mod creativ deșeurile colectate, confecționând mici decorațiuni care vor împodobi brazi de Crăciun. Toate școlile vizate de proiect urmează să intre într-o competiție în care cele mai inspirate decorațiuni și cei mai frumoși brazi de Crăciun vor fi premiate.
Pentru mai multe detalii despre proiect, puteți vizita pagina noastră www.zimbrul-carpatin.ro sau ne puteți contacta pe adresa de e-mail: zimbrisor@yahoo.com.
M.S.

Citește și Asociaţia Zimbrul Carpatin este campioană naţională pentru a cincea oară

Citește și Voluntarii de la Asociaţia „Zimbrul Carpatin” au adunat zeci de saci de gunoaie din Albota

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...