Web Analytics

Peste 400 de argeşeni au depus dosare pentru programul „Casa Verde”

de | 19.01.2017 12:38 | Politica si Administratie

19 CasaVerde

Nu mai puțin de 406 argeșeni au depus anul trecut dosare de finanțare  în  programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, cunoscut sub numele de „Casa Verde Clasic”. Acesta este finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

19 CristianaSurdu MediuDupă cum ne-a precizat Cristiana Surdu (foto), directorul APM Argeș, „Echipamentele finanțate prin Programul Casa Verde-Clasic pentru persoane fizice  sunt panourile solare și pompele de căldură, cuantumul finanțării nerambursabile prin AFM fiind în funcție de tipul instalației, astfel: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer”.
Procedural, după depunerea dosarelor de finanțare de către solicitanții persoane fizice la APM Argeș și transmiterea acestora la Administrația Fondului pentru Mediu, aceasta din urmă va evalua fiecare cerere în parte și va  aproba pe  acelea care respectă cerințele Ghidului de Finanțare.
După publicarea listei pe site, AFM va întocmi contractele de finanțare și le va transmite în teritoriu, la sediul Agenției de Protecție a Mediului Argeș, pentru a fi semnate și de către beneficiarii admiși în Program. Aceștia trebuie să semneze contractul de finanțare cu AFM în maximum 60 de zile de la publicarea, pe site-ul AFM, a anunţului cu data de la care se pot semna contractele pentru finanţare nerambursabilă.
Inițial, pentru județul Argeș a fost alocată suma de 1.826.186 lei, aceasta fiind suplimentată pe parcursul derulării sesiunii  cu 33%.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii