Web Analytics

Peste 336 de amenzi acordate de polițiștii argeșeni, în ultimele 48 de ore

de | 19.09.2021 15:36 | Actualitate

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate în cele două zile, au fost aplicate 336 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 85.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 26 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic respecte toate regulile de circulație, în special cele referitoare la viteza legală, consumul de alcool, deplasarea pe lângă pietoni și schimbarea direcției de deplasare (prin viraj la stânga).

De asemenea, recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în trafic aglomerat și în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

Reamintim că în perioada 16-22 septembrie, este în desfășurare acțiunea ,,ROADPOL Safety Days”, având ca scop diminuarea numărului de accidente, având ca principal mijloc încercarea de a face conducătorii auto să conștientizeze că prin încălcarea regulilor de circulație nu pun în pericol doar propria persoană, ci și pasagerii cu care călătoresc împreună, precum și pe ceilalți participanțila trafic.

Astfel, participanții la trafic care doresc să iși arate sprijinul, pot completa un angajament privind respectarea unor reguli rutiere în orice deplasare pe drumurile publice, disponibil pe adresa oficială la Organizației Polițiilor Rutiere Europene –ROADPOL.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii