Web Analytics
scris marți, 10.09.2024

Peste 3000 de beneficiari ai programului „Ghiozdanul meu” – derulat de Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Peste 3000 de beneficiari ai programului „Ghiozdanul meu” – derulat de Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

A devenit deja un obicei ca la început de an școlar, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social – Filantropic și de Misiune, să desfășoare proiectul social filantropic,, Ghiozdanul meu” prin care elevii școlilor din mediul rural să primească ghiozdane și rechizite școlare.


Prin implicarea personalului monahal de la schitul Sf. Neagoe Basarab aflat în comuna argeșeană Vlădești și a credincioșilor din parohiile aflate în apropierea acestuia, au fost achiziționate 300 de ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare și manuale necesare în noul an de studiu.

De asemenea, au fost pregătie icoane pentru fiecare clasă, precum și cărți de rugăciuni.
În această dimineață, la Școala Gimnazială Nr.1 din comuna Vlădești, protopopiatul Câmpulung Muscel, părintele consilier Andrei Diaconescu, responsabil de Sectorul Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei, a fost delegat să participe la festitatea de deschidere a noului an școlar. Cu această ocazie, un sobor de preoți, de la parohiile aflate în cuprinsul comunei Vlădești, a săvârșit o slujbă de Te Deum pentru elevii, profesorii și părinții care au participat la acest eveniment.


Cele 300 de ghiozdane au fost primite de elevi cu mare bucurie, atât în școala aflată în centrul comunei Vlădești, cât și în structura acesteia din satul Vlădești de Sus. Scopul acestei initiative este acela de a-i ajuta pe cei care provin din familii defavorizate, precum și motivarea pentru obținerea unor rezultate mai bune la învățătură.

Citește și Concursul Internațional George Enescu. S-au anunțat finaliștii secțiunii de violoncel


În zilele următoare caravana socială ,, Ghiozdanul meu” va ajunge și în alte localități ale județului Argeș, Sectorul Social Filantropic și de Misiune al Eparhiei Argeșului și Muscelului fiind pregătit pentru a aduce bucurie la peste 2000 de beneficiari.


Prin desfășurarea acestei acțiuni sociale s-a constatat o diminuare a abandonului școlar a acelor elevii care nu aveau posibilitatea să obțină cele necesare pentru buna desfășurare a procesului educativ. Toate aceste activități social-educative se desfășoară datorită unei bune colaborări instituționale care există între Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...