Web Analytics
scris miercuri, 05.05.2021

Peste 300 de jandarmi și polițiști vor asigura desfășurarea cursurilor școlare în siguranță

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru poliţişti. Pe întreg parcursul anului şcolar, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice, care să conducă la îmbunătăţirea şi menţinerea climatului de siguranţă în şcoli şi în zonele adiacente unităţilor de învăţâmânt.

Având în vedere reluarea cursurilor, cu prezența fizică a elevilor în unele unități de învățământ, în cursul zilei de astăzi, peste 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, polițiști locali și jandarmi, vor acționa, în sistem integrat, pentru desfăşurarea în siguranţă a activităților școlare.

CITESTE SI Argeșul, pe ultimul loc in lista județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID

Activităţile se desfășoară în baza unui plan elaborat la nivelul Biroului Siguranţa Şcolară și vizează o serie de măsuri specifice, având drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile de învăţământ, în vederea creşterii gradului de siguranţă al elevilor și al cadrelor didactice, dar și pentru respectarea regulilor de prevenire a infecţiilor cu noul Coronavirus.

Totodată, poliţiştii de la rutieră sunt prezenţi în apropierea şcolilor, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire și defluire a elevilor.

CITESTE SI Decizie pentru jandarmul implicat în intervenția brutală de la Autogară Sud. Este lăsat în libertate

Și în perioada următoare, forțele de ordine vor desfășura activităţi pentru prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor și a oricăror evenimente negative.

De asemenea, vor continua acțiunile de verificare a modului în care cetățenii respectă măsurile de protecție și prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv în zona adiacentă unităților de învățământ.

 

Distribuie!

0 Comentarii