Web Analytics
scris duminică, 11.06.2023

Peste 250 de participanți la „Trofeul Zimbrilor”

În perioada 2-4 iunie a avut loc prima etapă a „Trofeului Zimbrilor”, ediția a XII-a, cu trasee prin pădure și probe care i-au încântat pe cei peste 250 de sportivi și turiști din toate colțurile țării care au participat. Evenimentul a fost realizat de Asociația Zimbrul Carpatin, alături de Federația Română de Turism-Sportiv și Clubul Carpatia. Jurnalul de Argeș este partener media.

Peste 250 de participanți la „Trofeul Zimbrilor”

La start s-au înscris 66 echipaje (reprezentând 16 cluburi/grupuri montane) care au concurat la cele 7 categorii de concurs. Concurenții s-au cazat la pensiunile din Padiș sau la corturile amplasate lângă Cabana “La 5 Căsuțe”, unde a și fost centrul de comandă al concursului.

„Ca la orice etapă de Ștafeta Munților, concurența cea mai mare a fost la categoria OPEN, cea destinată amatorilor și începătorilor, și la categoria FAMILY, unde s-au înscris nu mai puțin de 19 echipaje! Traseul cu o lungime de 24 km i-a dus pe concurenți până pe Vârful Galbenei! Pe traseul din raidul montan concurenții au trebuit să găsească 6 posturi fără arbitru sau MUȚI cum le spunem noi, muți care însă s-au lăsat destul de greu descoperiți și 2 posturi cu arbitru! Proba de orientare s-a dat în poiana, traseul având 2 km. La revenirea în tabăra concurenții au participat, cu mic, cu mare și la proba surpriză, dar și la proba Culturală unde ne-au încântat cu cântece, poezii”, au transmis reprezentanții concursului pe facebook.

Citește și Colegiul „Brătianu” din Piteşti, la 157 de ani! Olimpicii, onoraţi la scenă deschisă

Trofeul Zimbrilor a fost câștigat de echipa „Cocoșul de munte Brașov”, fiind urmați pe locul 2 de „Gașka” și pe locul 3 de „Aventura în natură”. Urmează etapa a doua din cadrul Ștafetei Munților, în perioada 16-18 iunie în Munții Retezat/Râușor!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...