Web Analytics

Peste 250 de copii au discutat cu polițiștii argeșeni

de | 22.09.2022 13:20 | Actualitate, Home

Polițiștii și psihologi ai DGASPC Argeș au fost în școli din Pitești.

Miercuri, 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciul Rutier Argeș au fost la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Pitești, în cadrul proiectului „RoadPol Safety Days”, precum și al proiectului „Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru reducerea evenimetelor rutiere cu victime omenești”. Au prezentat măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere și a victimizării pe fondul neatenției participanților la trafic. 180 de elevi și 13 cadre didactice au luat parte la activități.

De asemenea, tot miercuri, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu specialiști din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeș, au desfășurat activități informativ-preventive la Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu” din Pitești, unde au prezentat teme privind răspunderea penală și contravențională a minorilor, efectele produse ca urmare a consumului de tutun, alcool, droguri, substante cu efect psihoactiv, precum și modalități de identificare și gestionare a adicțiilor în rândul adolescenților. La activități au participat 72 de elevi și 3 cadre didactice.
Polițiștii au acționat la liceul în cauză și pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului de droguri, a produselor din tutun, fără să fie constatate nereguli.

Citește și Poliția cumpără 600 de BMW-uri de la firma prietenului lui Iohannis

Tot miercuri, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Argeș au desfășurat în sistem integrat activități care să formeze o gândire sănătoasă copiiilor din centrele de tip familial.
Alături de specialiști psihologi din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeș și specialiști ai A.N.I.T.P., au fost abordate diferite teme, de exemplu traficul de persoane și consumul de droguri.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *