Web Analytics
scris vineri, 31.03.2023

Peste 200 de percheziții la persoane care au cazat fictiv ucraineni

Procurorii DIICOT investighează mai multe cazuri în care au fost fraudate sumele destinate cazării refugiaților din Ucraina. Peste 200 de percheziții au loc în  județe din nordul țării. Suspiciunile procurorilor sunt că prejudiciul generat s-ar ridica la aproximativ 2 milioane de euro.

Peste 200 de percheziții la persoane care au cazat fictiv ucraineni

Mai multe structuri ale poliției din județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureș și Bihor participă la mai multe percheziții în această anchetă coordonată de procurorii DIICOT. Sunt verificate peste 200 de adrese, ale unor funcționari și persoane despre care există suspiciuni că ar fi pus la cale o fraudă cu banii destinați ucrainenilor care au fugit de război. Ancheta vizează funcționari publici care au obținut pe nedrept sume uriașe de bani din fonduri destinate cazării acestor refugiați.

Citește și: Video. Răscoală la Boţeşti împotriva OMV Petrom!

„Astăzi, 31 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, Poliției de Frontieră și Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziții domiciliare și 6 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată”, se arată într-un comunicat al Poliției Române. Vizați sunt funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale și 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită