Peste 2.000 de locuri scoase la concurs în şcolile MAI

de | 28.03.2017 14:50 | Actualitate

femeie politist 23 f improf 650x432
În sesiunea 2017, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs 850 de locuri pentru viitori ofiţeri ai MAI, în timp ce  şcolile postliceale scot la concurs peste 1.400 de locuri. Alte 143 de locuri sunt disponibile în alte instituţii de învăţământ ale structurilor MAI. Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează de către inspectoratele generale care au locuri aprobate la aceste instituţii – Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate/ reşedinţă.

Cererile de înscriere la admitere se depun până la data de 26 mai, iar pentru şcolile postliceale ale MAI, până la data de 21 iulie. Înscrierea la instituţiile de învăţământ a candidaţilor MAI care au fost declaraţi apt psihologic şi medical şi îndeplinesc şi celelalte condiţii de participare la concurs, se realizează la sediile acestora, potrivit calendarului concursului de admitere stabilit de fiecare instituţie de învăţământ şi afişat pe site-ul propriu, în secţiunea privind admiterea. Sursă foto: Femei din România

Candidaţii au posibilitatea să opteze pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs. Condiții de înscriere la examenele de admiterese găsesc pe site-ul MAI.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii