Web Analytics
scris joi, 15.02.2024

Peste 13.000 de angajați au părăsit Ministerul Apărării în ultimii doi ani

Aproape 13.000 de angajați au plecat din Ministerul Apărării de la începutul lui 2022 până în prezent. Instituția are un deficit de angajați de zeci de procente, deși, susțin surse din sistem, cel puțin în 2023, angajările au fost mai numeroase decât plecările.

Peste 13.000 de angajați au părăsit Ministerul Apărării în ultimii doi ani

Răzvan, salariu de 1.111 de lei

Citește și: Schimbări importante la examenul pentru permis de conducere

Răzvan este unul dintre cei aproximativ 13.000 de foști angajați ai Ministerului Apărării care au părăsit sistemul de la începutul anului 2022 și până în prezent.

Fost subofițer în Forțele pentru Operații Speciale, parașutist de elită cu salturi de la înălțimi care au ajuns chiar și la 7.500 de metri, cu arme grele și câini în brațe, Răzvan a plecat din Ministerul Apărării la nici 43 de ani.

A ieșit la pensie în 2022, după 20 de ani de muncă în care a avut misiuni externe de ani întregi și stagii dure de pregătire, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

În cei 20 de ani ca angajat al Ministerului Apărării, Răzvan a avut peste 3.000 de salturi cu parașuta. Este atât de bun ca parașutist încât, după ieșirea din sistemul militar, a devenit instructor civil.

A plecat din sistem prin pensionare. Legea i-a permis. Nu ar fi părăsit Ministerul Apărării dacă la evaluarea medicală anuală obligatorie, medicii militari nu ar fi stabilit că nu mai vede perfect, iar asta urma să-l afecteze profesional și financiar direct și drastic.

Răzvan spune că ar mai fi stat în Armată măcar cinci ani, chiar dacă salariul lui de încadrare era de numai 1.111 lei. Salariul era dublat de sporuri și de plata salturilor cu parașuta, conform grilei de salarizare a militarilor.

Numai că decizia medicală urma să-l scoată pe Răzvan din forțele de elită ale Armatei Române și să-l ducă în alt job din armată. Or, spune fostul militar, asta însemna că ar fi fost obligat să trăiască din salariul de bază și apoi, dintr-o pensie mai mică decât un venit de subzistență.

Citește mai mult: https://romania.europalibera.org/a/peste-13-mii-de-angajati-au-parasit-ministerul-apararii-in-ultimii-doi-ani/32819538.html

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *