Web Analytics
scris marți, 12.09.2023

Peste 1200 de microbuze școlare electrice, în valoare de 250 de milioane de euro, vor fi achiziționate prin PNRR

Peste 1.200 de localităţi, cu precădere în mediul rural izolat, vor beneficia de microbuze electrice destinate transportului şcolar, în baza unei finanţări PNRR în valoare totală de 250 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

Peste 1200 de microbuze școlare electrice, în valoare de 250 de milioane de euro, vor fi achiziționate prin PNRR

Citește și: Casa de Pensii Argeș. 169 de bilete la băi, cu plecare pe 27-30 septembrie

Marţi, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi reprezentanţii consiliilor judeţene au semnat contractele de finanţare.

Prim-ministrul a reamintit că în urmă cu o lună şi jumătate au fost alocate peste un miliard de euro, din PNRR, pentru dotarea a 5.600 de unităţi de învăţământ preuniversitar.

„Astăzi, tot prin PNRR, alocăm încă 250 de milioane de euro fără TVA pentru achiziţionarea a peste 1.200 de microbuze electrice destinate transportului elevilor”, a spus Ciolacu.

Ligia Deca a menţionat că, prin achiziţionarea microbuzelor, aproape 213.000 de elevi vor beneficia de transport şcolar „sigur şi sustenabil”. După semnarea contractelor, autorităţile locale vor demara demersurile necesare pentru achiziţia efectivă a microbuzelor şi livrarea lor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *