Web Analytics

Peste 1.000 de copii la prima ediţie a târgului naţional de ştiinţe de la Colegiul „Brătianu”

de | 21.12.2017 10:02 | Actualitate

19 02Pe 17 decembrie, la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești s-a desfășurat prima ediție a târgului național de științe. Scopul evenimentului a fost de a promova ştiinţe precum matematica, fizica, astronomia, chimia, biologia şi altele publicului larg. Intrarea a fost gratuită şi nu a existat limită de vârstă. Peste 1.000 de copii au venit la târg pe parcursul zilei, participând la zeci de experimente sau jocuri interesante, cum ar fi crearea unei structuri ADN din jeleuri sau realizarea unei ferestre din apă, săpun și detergent.
Unul dintre cei doi inițiatori ai acestui proiect unic și care s-a bucurat de mare succes este Eliza Casapopol, o fostă absolventă a Colegiului Național „I.C. Brătianu”, în prezent studentă la prestigioasa universitate Oxford. Eliza Casapopol (21 de ani) a fost aleasă cel mai bun student român din Europa la începutul acestui an, în cadrul Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate.
Celălalt inițiator al târgului național de științe – Sandor Kruk este doctorand la Oxford în astronomie.
Voluntarii care au ţinut atelierele sunt actuali elevi din Piteşti, foşti elevi şi actuali studenţi sau profesori care şi-au dorit să facă un experiment pe o anumită ştiinţă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii