Pesta porcină a ajuns și la Pitești

de | 22.11.2019 10:25 | Actualitate

Pesta porcină africană a ajuns și la Pitești, fiind confirmată la un porc mistreț găsit mort în Pădurea Trivale acum opt zile, după ce fusese lovit de o mașină.

Este vorba de un porc mistreț ce a fost descoperit pe fondul de vânătoare 29 Trivale. S-au prelevat probe și la laborator s-a confirmat pesta porcină africană. S-a aprobat deja un plan de măsuri în acest sens”, ne-a declarat Daniel Lupu, directorul DSV Argeș. Prezența virusului a fost confirmată joi 21 noiembrie. La momentul în care au fost prelevate probele, în urma autopsiei, mistrețul nu prezenta semne de boală (perioada de incubație a virusului PPA este de pana la 14 zile).

Localităţile din zona infectată sunt Budeasa Mare, Budeasa Mică, Mărăcineni, Ştefăneştii Noi, Piteşti, Geamăna, Hinţeşti, Gura Văii, Smeura, Moşoaia, Bătrâni, Ciocănăi, Slătioarele, Uiasac, Valea Ursului, Brăileni, Bascov, Frăţeşti.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: focar,pesta porcina,pitesti,porc mistret

Ultimele articole

Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată
Percheziția DNA la deputatul Adrian Miuțescu a fost aprobată

Comisia juridică a Deputaților a aprobat, joi, un raport favorabil privind cererea DNA Pitești de încuviințare a percheziției informatice la deputatul Adrian Miutescu. Solicitarea procurorilor DNA trebuie aprobată și de plenul Camerei Deputaților. Pe 24 noiembrie, DNA...