Web Analytics

Persoanele cu handicap își primesc banii cu întârziere. „E ceva strigător la cer!”

de | 20.12.2018 14:21 | Actualitate

Neplata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap a stârnit nemulțumire în rândul argeșenilor care se confruntă cu această situație.Teoretic, persoanele cu handicap au o mulțime de drepturi. În practică însă, autoritățile au întârziat plata unor drepturi financiare în această lună, chiar în preajma sărbătorilor. Acesta este și cazul unei femei de 91 de ani, nevăzătoare și paralizată, care nu și-a mai primit banii din data de 13 decembrie, de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. Revoltată, fiica acesteia a încercat să descopere cauza neplății.

# „Este pentru prima dată când se întârzie așa rău

Mama este nevăzătoare și paralizată. Are 91 de ani. De ce am tras eu acest semnal de alarmă? Eu sunt pensionară, am 62 de ani. Sunt fiica ei, dar ce face o persoană cu handicap care trebuie să își plătească însoțitorul? Vi se pare corect? Aici a fost un dezinteres total și cred că nu este la nivel central, e la nivel local. Mama este de 16 ani nevăzătoare. Este pentru prima dată când se întârzie așa rău. Nu a fost blocajul ăsta nici în perioada crizei. E ceva strigător la cer! Tocmai ei, care sunt loviți de viață, sunt defavorizați, să nu primească?! Normal, într-o societate sănătoasă, mi se părea ca ei să fie primii care primesc. Este înfiorător ce s-a întâmplat. Mi-au spus că s-a făcut târziu rectificarea de buget”, sunt spusele Luminiței Bănceu, care s-a adresat redacției noastre pentru a se interesa de soarta banilor cuveniţi persoanelor cu handicap.

# „S-a așteptat hotărârea ședinței de CJ”

Este varianta directorului adjunct de la DGASPC Argeș, Iuliana Matei, care ne-a informat că, începând de astăzi, persoanele cu handicap își vor primi indemnizațiile.

Banii vin de la bugetul de stat. Rectificarea bugetară a avut loc prin ședința de Consiliu Județean (CJ) de luni. Fiecare va intra mai repede sau mai târziu în posesia banilor. E o procedură, banii au venit de la bugetul de stat în bugetul local, s-a făcut rectificarea bugetară. S-a așteptat hotărârea ședinței de CJ. Nu pot să vă spun când anume au venit. Ședința a avut loc luni. În momentul în care avem banii la dispoziție, noi facem imediat plățile. Niciodată nu ținem acești bani. Legea nu ne permite să ținem acești bani. Astăzi s-a dat drumul la toate plățile pentru persoanele cu dizabilități”, ne-a precizat Iuliana Matei.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Banii pentru aceste persoane vor fi plătiți după Crăciun,o umilință in plus pentru aceste persoane din partea funcționarilor și aleșilor locali,care au considerat că de Sărbătoarea nașterii Domnului unii să mănânce fripturi și alții să bea doar apa.
    Rușine să le fie, e bine că de la anul plățile vor fi făcute de către Ag. de plăți și inspecție socială.